بررسی آزمایشگاهی انتقال آب به درون شیل
محل انتشار: دومین همایش ملی نفت و گاز ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 645
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NIPC02_105
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
در این مقاله نتایج بررسی آزمایشگاهی بازده غشایی شیل کژدمی در تماس با محلول آب نمک های مختلف ارائه شده است. از آزمایش های انتقال فشاری برای اندازه گیری بازده غشایی شیل با استفاده از سه کاتیون متفاوت (فعالیت آبی متفاوت) استفاده شده است. در این پروژه مشخص شد که بازده غشایی اندازه گیری شده پایین است و در محدوده 5% تا 8% قرار دارد. نتایج نشان می دهند که نسبت اندازه قطر کاتیون به اندازه گلوگاه منافذ شیل، در توانایی شیل جهت جلوگیری از ورود کاتیون ها به فضای متخلخل و کنترل بازده غشایی شیل بسیار موثر می باشند. کاتیون های آبدار شده با شعاع بزرگتر بازده غشایی بالاتری در مقایسه با کاتیون های با قطر کوچکتر ارائه می دهند. بنابراین در ترکیب سیال حفاری می بایست این عامل در انتخاب کاتیون ها لحاظ شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهاد واشقانی فراهانی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت (حفاری و بهره برداری) دانشگاه صنعتی سهند تبریز، پژوهشکده نفت و گاز سهند
سیدعلیرضا طباطبایی نژاد
دانشیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز، پژوهشکده نفت و گاز سهند
اقبال صحرایی
دانشیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز، پژوهشکده نفت و گاز سهند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :