بررسی رفتار فازی آسفالتین در یک نمونه نفتی

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,672

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC09_394

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1386

چکیده مقاله:

در کار حاضر در ابتدا یک معادله حالت مکعبی دو پارامتری بر مبنای مدل هسته سخت توسعه داده شده است. پارامترهای این معادله حالت جدید بصورت تابعی از دما و ضریب بی مرکزی در نظر گرفته شده است. برای محاسبه خواص فیزیکی مواد خالص نظیر فشار بخار اشباع و دانسیته مایع اشباع و حجم بخاراشباع، این معادله حالت به دمای بحرانی، فشار بحرانی و ضریب بی مرکزی نیاز دارد. معادله حالت پیشنهاد شده برای محاسباتVLE و PVT سیالات خالص و مخلوط گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است و درصد میانگین انحراف مطلق فشار بخار و دانسیته مایع اشباع و حجم بخاراشباع محاسبه شده برای ۳۰ ماده خالص بترتیب %2/792 , %5/825 , %0/859 بدست امده است. DU,DH,V و سایر پارامترهای تعادلی با استفاده از معادله حالت جدید محاسبه گردید و برای محاسبات درصد وزنی رسوب آسفالتین با استفاده از مدل فلوری-هاگینز بکار گرفته شدند.در مرحله بعد، مدل فلوری-هاگینز با سه پارامتر قابل تنظیم c و b ،a برای پیش بینی دقیق تر مقدار رسوب آسفالتین بهبود بخشیده شد. این پارامترها بعنوان ثوابت یک چند جمله ای درجه دوم بر حسب نسبت جرم مولکولی آسفالتین به جرم مولکولی رسوب دهنده در نظر گرفته شده اند. رفتار فازی آسفالتین با استفاده از معادله حالت جدید و مدل توسعه یافته فلوری-هاگینز مورد بررسی قرار گرفته و مقدار رسوب آسفالتین در نسبتهای مختلف حلالهای گوناگون محاسبه گردید که مقایسه نتایج پیش بینی شده با استفاده از این روش و نتایج آزمایشگاهی در شکلهای ۵ تا ۱۰ آورده شده است که گویای دقت قابل قبول این مدل جدید برای پیش بینی رفتار فازی آسفالتین در نفت سنگین می باشد.

کلیدواژه ها:

رفتار فازی آسفالتین ، معادله حالت درجه سه ، مدل هسته سخت ، مدل فلوری -هاگ ینز توسعه یافته ، مواد خالص ، مخلوط ، محاسبات ، VLE و PVT خواص PVT و ترمودینامیکی

نویسندگان

حمیدرضا حسین بیگی

دانشگاه تهران،دانشکده فنی،گروه مهندسی شیمی

غلامرضا پازوکی

دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت

محسن عدالت

دانشگاه تهران،دانشکده فنی،گروه مهندسی شیمی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • A B.D. Smith, R. Srivastava, Thermodynamic data for pure compounds, ...
  • _ همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ...
  • _ همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ...
  • همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ایران، ...
  • _ همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ...
  • _ همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ...
  • همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ایران، ...
  • R.H. Perry, D.W. Green, Perrys Chemical Engineers' Handbook, 6" Edition, ...
  • nC, 0.004945 3.45222 _ nC, 0.000937 2.95935 -0.49289 ...
  • نمایش کامل مراجع