غذاهای حلال از زنجیره تولید تا مصرف
محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 627
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI22_207
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393
چکیده مقاله:
حلال به غذاهایی گفته می شود که در دین اسلام مصرف آنها مجاز است. حلال همچنین عنوان مجموعه ای از نام نشان های تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج می شود. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که دردین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است. در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده است به طوریکه درکشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.غذایی که مسلمانان مصرف می کنند ،از دستورالعمل رژیم غذایی اسلامی برخوردار است که غذای حلال نامیده می شود .مسلمانان برای تعریف غذا از دو واژه عمدهاستفاده می کنند :حلال و حرام . حلال به معنی جایز یا مشروع و حرام به معنی ممنوع یا غیر مشروع است. دیگر اصطلاحات به کار برده شده مکروه ،مشبوه و دابیها هستند.مکروه کلمه ای عربی وبه معنای دوست نداشتن یا سست شدن از روی دین داری است. مشبوه نیز کلمه ای عربی و به معنای شک داشتن است که ناحیه مرزی بین حلالوحرام را پوشش میدهد و دابیها به معنی ذبح شده است.که بر حیوان ذبح شده بر طبق شیوه ی اسلامی اشاره دارد. در این مقاله مروری برآن شدیم تا با بررسی اصول بکار بردن از غذاهای حلال به زنجیره تولید تا مصرف غذاهای حلال بپردازیم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه فاضلی
عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی-آمل
عادل رمضانی مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی -آمل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :