گرفتگی غشایی؛ مکانیسم و راهکارهای مقابله با آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی سیدآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی کاشانی نژاد

د انشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک

د انشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

یحیی مقصودلو

د انشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

فن آوری غشایی برای انواع فرآوری های پس از برداشت میوه جات و سبزی ها و در صنایع لبنی برای تغلیظ شیر و آب پنیر مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از بزرگ ترین مشکلات فناوری پیشرفته غشایی گرفتگی زودهنگام غشاها به دلیل تجمع و رسوب مواد روی سطح غشاء و یانفوذ ذرات به داخل منافذ غشاء می باشد که بر تجاری شدن سیستمهای غشایی اثر میگذارد. گرفتگی غشاء باعث کاهش شار فرآیندمی شود. همچنین این پدیده باعث تغییر درصد دفع مواد توسط غشاء، کاهش راندمان سیستم، کاهش عمر غشاء (به علت شستشوهای پی درپی غشاء)، نیاز بیشتر به تمیز کردن غشاء و درنهایت توقف خط تولید می شود. در این پژوهش، پس از توضیح مختصر در موردفرآیندهای غشایی و مزایا و معایب آن، به پدیده گرفتگی غشایی روش های کنترل آن ازجمله اصلاح سطوح غشایی، استفاده از غشاهایباردار، میدان های الکتریکی، امواج اولتراسونیک و امواج فرابنفش می پردازیم.

کلیدواژه ها

اولتراسونیک، شار، غشا، گرفتگی، فرابنفش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.