بررسی اثر جنس لفاف بستهبندی، دما و رطوبت نسبی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نان بدون گلوتن سورگوم
محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 628
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI22_042
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393
چکیده مقاله:
امروزه دسترسی به انواع لفافهای بستهبندی با دامنه وسیعی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و کنترل شرایط محیط نگهداری نمونههای بستهبندیشده، توانسته مقدار قابل توجهی از این ضایعات نان را کاهش دهد. از اینرو دراین پژوهش اثر دمای نگهداری ( 10 و 25 درجهی سانتیگراد)، رطوبت نسبی محیط نگهداری ( 50 و 75 درصد) و نوع لفاف بستهبندی (پلیپروپیلن اصلاح شده، پلیاتیلن تریفتالات-آلومینیوم-پلیاتیلن سبک، پلیاتیلن تریفتالات-پلیاتیلن تریفتالات-پلیاتیلن سبک) به منظور حفظ کیفیت و کمیت نان بدون گلوتن سورگوم در بازه زمانی یک هفته مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج مشخص گردید که با افزایش دما و کاهش رطوبت نسبی محیط نگهداریاز میزان رطوبت و امتیاز پذیرش کلی (عدد کیفیت نان) محصول تولیدی کاسته و بر میزان سفتی بافت افزوده شد. این در حالی بود که به ترتیب لفافهایی از جنس پلیاتیلن تریفتالات-آلومینیوم-پلیاتیلن سبک، پلیاتیلن تریفتالات- پلیاتیلن تریفتالات-پلیاتیلن سبک و پلیپروپیلن اصلاحشده بهترین عملکرد را در حفظ خواص کمی و کیفی نانبدون گلوتن سورگوم به ویژه ماندگاری و نرمی بافت را داشتند. از این رو به نظر میرسد که استفاده از لفافهای مناسب بستهبندی و نگهداری در شرایط مناسب، علاوه بر حفظ خصوصیات کمی و کیفی محصول نهایی، بیاتی که یکی از مهمترین مشکلات در رسیدن محصول تازه به بیماران سیلیاکی میباشد را کاهش دهد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبا نقی پور
دانشگاه فردوسی مشهد
بهاره صحرائیان
دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی قیافه داودی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :