استفاده از انرژی امواج اولتراسونیک در فرایند پاستوریزاسیون شیر
محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,444
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI22_015
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393
چکیده مقاله:
روش متعارف پاستوریزاسیون شیر شامل استفاده از گرما صرف نظر از نوع تیمار (درجه حرارت بالا زمان کوتاهHTST-یا درجه حرارت فوقالعاده بالا- استریلیزاسیون UHT است که بهدلیل استفاده از دماهای بالا کیفیت شیر تحت تاثیر قرار میگیرد. کاهش خواص تغذیهای از طریق تخریب ویتامینها و یا دناتوره شدن پروتئینها و در برخی مواقع تغییر نامناسب عطر و طعم شیر از پیامدهای تیمار حرارتی هستند. این تغییرات هم زمان با دستیابی به هدف فرآیند پاستوریزاسیون، که دستیابی به یک محصول امن و عاری از باکتریهای بیماریزا و در نتیجه دارای عمر نگهداری بالا و با ویژگیهای ایدهآل از نظر عطر و طعم، رنگ و یا بافت است، رخ میدهد. لذا باید گزینههای جدیدبرای فراوری موادغذایی جهت حفظ ویژگیهای کیفی، در عین تولید یک محصول امن و پایدار، با هزینه کم و در دسترس بودن برایمصرفکنندگان را مد نظر قرار داد. یکی از این تکنولوژیهای نوظهور استفاده از اولتراسوند در فرکانسهای پایین بهمنظور غیرفعال کردن میکروارگانیسمها و آنزیمها با حداقل تغییرات در محصول بهعنوان یک جایگزین برای گرم کردن موادغذایی است. این فنآوری پیشرفته با نتایج بسیار مطلوب جهت پاستوریزاسیون و همگنسازی شیر استفاده میشود و دارای مزایا و پتانسیل کاربردی در فراوری محصولات صنایع لبنی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده فریناز صارم نژادنمینی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یحیی مقصودلو
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :