مکان یابی مناطق مستعد جهت اجرای طرح های آبیاری بارانی با استفاده از سامانه های اطلاعات جفرافیایی و شبیه سازی بولین(مطالعه موردی:دشت ارسنجان،استان فارس)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 976
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER02_160
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1393
چکیده مقاله:
هر یک از محصولات کشاورزی شرایط اقلیمی و آب و خاک خاصی نیاز دارد، پراکنش جغرافیایی عوامل خاک، آب و اقلیم در تصمیم گیری و اجرای آبیاری تحت فشار در مقیاس منطقه ای از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. آمایش سرزمین و شبیه های رقومی، ارزیابی این شرایط را امکان پذیر می سازد. ایجاد تغییر در طرح های کشاورزی بایستی با توجه به شرایط مکانی و جغرافیایی آن منطقه انجام شود.در این مورد وجود یک پایگاه اطلاعات جغرافیایی اهمیت دارد دراین مطالعه با استفاده از سامانه ی اطلاعات جغرافیایی در دشت ارسنجان اقدام به شناسایی مناطق مستعد جهت اجرای طرح آبیاری بارانی شده است ابتدا عوامل تاثیر گذار روی طرح آبیاری بارانی مشخص گردید. سپس لایه های اطلاعاتی مربوطه شامل 6 لایه (هدایت الکتریکی و کلر و بی کربنات و سدیم و PH و نسبت جذب سدیم SAR) آب زیرزمینی تهیه گردید. این عوامل براساس شبیه بولین که ترکیب منطقی ارزش نقشه به صورت بلی و خیر می باشد به صورت صفر و یک که عدد صفر بیانگر مناطق نامناسب و عدد یک بیانگر مناطق مناسب است و از تحلیل نقشه های حاصله مناطق مناسب و نامناسب مشخص گردید این دشت به دو گروه منطقه مناسب اجرای طرح های آبیاری بارانی 41 درصد و منطقه نامناسب اجرای طرح های آبیاری بارانی 59 درصد تقسیم می شود مشکل عمده ی مناطق نامناسب، نزدیکی به دریاچه بختگان و پیشروی مستقیم آبهای شور، وجود سازندهای تخریبی و برداشت بی رویه موتور پمپهای آبکش (پیشروی آ شور به طرف آب شیرین) است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی رضایی
فارغ التحصیل مهندسی منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
مجید کشتکار
کارشناسی آبیاری مدیریت فرهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
میثم رضایی
فارغ التحصیل آبیاری زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :