پهنه بندی خطر زمین لرزه واولویت بندی بهسازی مساکن دراستان کرمانشاه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 925

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_218

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

رویداد زمین لرزه های تاریخی و سده بیستم در گستره استان کرمانشاه و همچنین فعالیت گسلها در این منطقه نشانگر پهنه ای بسیار لرزه خیز است که در هر لحظه احتمال وقوع زمین لرز هایی ویرانگر در آن وجود دار د. 6023 کیلومتر مربع یعنی 23/82 درصد از مساحت استان در پهنه با خطر زمین لرزه خیلی زیاد قرار گرفته است. با توجه به نقشه موقعیت زمین لرزه های استان بیشترین تمرکز مراکز سطحی زلزله ها در بخش شرقی و شمالی شرقی استان قرار دارد. این بخش از استان به عنوان یکی از مناطق مستعد جهت وقوع زمین لرز ههایی ویرانگر و مخرب در آینده شناسایی شده است .از کل استان 100 درصد مساحت شهرستانهای صحنه و کنگاور, 77 درصد مساحت هرسی ن, 70 درصد مساحت سنقر و 20 درصد مساحت کرمانشاه در پهنه زمین لرزه خیلی زیاد قرار دارد. جهت بررسی لرزه خیزی در این استان ابتدا در بخش اول به کمک سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) از فاکتو رهای مؤثر در وقوع زمین لرزه ها, عوامل لیتولوژی, زمین لرزه های تاریخی, زمین لرزه های دستگاهی, همچنین خطوط شکستگی پوسته شامل گسل وتراست رقومی سپس ارزش گذاری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند در نهایت فاکتور های مذکور همپوشانی داده شده و نقشه پهنه بندی خطر زمین لرزه در محدوده استان کرمانشاه تهیه گردیده است.سپس در بخش دوم وضعیت دوام بناهای شهری و روستایی بر اساس طول عمر ساختمانها و نوع مصالح ساختمانی به کار رفته در ساخت آنها بررسی و در جمع بندی این بخش وضعیت شهرستانهای استان از لحاظ دوام مصالح ساختمانی به کار رفته در ساخت بناهای آنها مشخص گردیده است. در نهایت نتایج حاصل از بخش او ل( پهنه بندی خطر زمین لرزه در استان با GIS) با نتایج حاصل از بخش دوم تحقیق (بررسی دوام بناها به تفکیک شهرستان) بر هم منطبق شده و شهرستانهای استان از نظر بازسازی و بهسازی بناهای آنها و مقاوم نمودن آنها در برابر خطرات زمین لرزه اولویت بندی شده است.

نویسندگان

امجد ملکی

استادیار گروه جغرافیا دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، ح. (1374) نقش آموزش در تقلیل ضایعات ناشی از ...
  • اسلامی، ع. (1373) تصویری از سیستم گسله زمین‌لرزه سال 1990 ...
  • اسلامی، ع. (1370) مقاوم‌سازی ساختمان در مقابل نیروهای زمین‌لرزه، رشد ...
  • اسمیت، ک. (1382) مخاطرات محیطی، ترجمه ابراهیم مقیمی و شاپور ...
  • آئین‌نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (1378) مرکز تحقیقات ساختمان ...
  • بربریان، م. (1372) منوچهر قریشی، پارینه لرزه‌شناختی روش نوین در ...
  • براتی، غ. (1379) مخاطرات محیطی استان کرمانشاه، خلاصه مقالات همایش ...
  • نمایش کامل مراجع