بررسی موانع کارآفرینی در آموزش عالی کشاورزی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 496

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_003

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر به صورت پیمایشی و با هدف شناسایی و تحلیل موانع کارآفرینی در نظام آموزش عالی کشاورزی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری گرایش های مختلف کشاورزی شاغل به تحصیل در دانشکده کشاورزی شهرستان کرمانشاه بوده است که از بین آنها 196 نفر با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات مورد استفاده قرار گرفت و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS بهره گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان داد که عدم ارتباط دانشکده های کشاورزی با بخش کشاورزی مهمترین مانع برای اشتغال فارغ التحصیلان در بخش کشاورزی است. علاوه بر این با استفاده از تحلیل عاملی موانع کارآفرینی در دانشگاه ها در 5 مؤلفه اصلی (آموزشی، برنامه ریزی، سیاستگذاری، انسانی و امکانات) خلاصه شدند که در مجموع این عوامل توانستند 0/63 از واریانس کل را تبیین کنند. مهمترین عامل شناخته شده در این پژوهش عامل آموزشی می باشد که به تنهایی 16/5 درصد از واریانس کل را تبیین می کند. این عامل دربرگیرنده موانعی مثل عدم تناسب آموخته های فارغ التحصیلان با نیازهای بازار کار، عدم تناسب روش های آموزشی با علایق و قابلیت های دانشجویان و فعالیت های عملی محدود در زمینه دروس ارائه شده بوده است.

نویسندگان

حسین آگهی

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

رضوان قمبرعلی

دانشجوی دوره دکتری گروه ترویج و توسعه روستایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جمشیدی فر، مصطفی، خرمی، شهروز و راحلی، حسین (1386). بررسی ...
  • هزار جریبی، ج. (1382). بررسی میزان کارآفرینی دانش آموختگان علوم ...
  • Seikkula , L. _ Ruskovaara , E, Maattila , J., ...
  • Ghulam, N., Holden, R. (2008) Graduate Entrep reneurship : intentions, ...
  • نمایش کامل مراجع