بررسی اثر انجماد و طول ریزوم بر تکثیر رویشی مرغ

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 600

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_243

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر انجماد بر توانایی تکثیر رویشی ریزوم های مرغ آزمایشی در سال 1391 در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان انجام گرفت. این آزمایش گلدانی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول طول ریزوم (5، 10، 15 سانتی متر)، عامل دوم مدت زمان نگه داری در انکوباتور (0، 24، 48 ساعت) و عامل سوم دمای نگه داری در انکوباتور (1-، 3-، 5- درجه سانتی گراد) بود. صفات مورد بررسی در این آزمایش وزن تر، وزن خشک، تعداد برگ، تعداد جوانه، طول ساقه، درصد کاهش آب ریشه و وزن نهایی بود. برهم کنش فاکتورهای تحت بررسی بر درصد آب از دست رفته، تعداد اندام های هوایی، وزن خشک، تعداد برگ و طول اندام های هوایی معنی دار بود. با کاهش دما (تا 3- سانتی گراد) و مدت زمان نگهداری در انکوباتور (48 ساعت) طول ریزوم کمتر (5 سانتی متر) درصد آب از دست رفته، اندام های هوایی، وزن نهایی کاهش یافت. دما عامل مهمی در زنده مانی ریزوم هاست، به طوری که با کاهش دمای انجماد حتی ریزوم هایی با طول بیشتر به طور کامل از بین رفتند. علاوه بر دمای انجماد طول ریزوم نیز میتواند نقش مهمی در رشد و تکثیر رویشی آن داشته باشد به طوریکه ریزوم هایی با طول بیشتر، اندام های هوایی بیشتری را تولید کردند و قدرت زنده مانی خود را تا دماهای 3- درجه سانتی گراد حفظ کردند.

نویسندگان

آمنه ابراهیم پورلیش

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت

جعفر اصغری

دانشیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

پرستو مرادی

دانشجوی دکترای رشته زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آل ابراهیم، م. ت.، م. ح. راشد محصل.، ف. میقانی.، ...
  • دانشمندی، م. ش.، م. عزیزی. 1388. بررسی اثر آلوپاتیکی اکالیپتوس ...
  • یارنیا، م. 1389. اثر بقایای علف‌هرز پنجه‌مرغی بر برخی از ...
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران الف 24h ----=- ...
  • نمایش کامل مراجع