بررسی اختلاط ریز مغذی ها با باریک برگ کش های مزارع گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 748

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_188

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی امکان اختلاط ریز مغذی ها با علف کش ها جهت کنترل علف های هرز باریک برگ مزارع گندم آزمایشی در سال 1389 در شهرستان تربت جام در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و با ساختار تیماری فاکتوریل در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول علف کش در پنج سطح: (کلودینافوپ پروپارژیل به میزان 0/8 لیتر در هکتار، دیکلوفوپ متیل به میزان 2/5 لیتر در هکتار، پینوکسادن به میزان 450 میلی لیتر در هکتار، شاهد بدون مصرف علف کش و وجین دستی و ریز مغذی در چهار سطح (میکرو گیاه 1/5 کیلوگرم در هکتار میکرو استارتر 4 کیلوگرم در هکتار، میکروسبز 4 کیلوگرم در هکتار و شاهد بدون مصرف کود) بودند. تنها علف هرز موجود در این آزمایش چچم (Lolium rigidum Gaud) بود. نتایج نشان داد تمامی علفکش ها بطور معنی داری باعث کاهش وزن خشک چچم نسبت به شاهد بدون علفکش شدند. کمترین تراکم علف هرز چچم در اختلاط علفکش پینوکسادن با کودها مشاهده شد و این تیمار تفاوت معنی داری با سایر تیمارها داشت. مقایسه میانگین اثر متقابل علف کش x ریز مغذی نشان داد بیشترین عملکرد دانه در تیمارهای وجین و علف کش پینوکسادن در اختلاط با کودهای میکرو استارتر و میکرو گیاه بدست آمد و این تیمارها اختلاف معنی داری با سایر تیمار ها داشتند. کمترین عملکرد دانه و شاخص برداشت در تیمار بدون علف کش و بدون کود و نیز تیمار علف کش دیکلوفوپ متیل بدون کود مشاهده شد. بهترین تیمار کاربرد علف کش پینوکسادن در اختلاط با کودهای میکرو استارتر و میکرو گیاه بود.

کلیدواژه ها:

باریک برگ کش ها ، گندم ، ریز مغذی ها

نویسندگان

مجتبی طالبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

شهرام نوروز زاده

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

محمد بازوبندی

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مجید عباس پور

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اخوان، م. 1382. گزارش نهایی بررسی امکان محلول پاشی توام ...
  • بلای، م. م. ج. ملکوتی، ح. ح. مشایخی و ز. ...
  • جمالی. م. و م. الهیاری . 1384. گزارش نهایی بررسی ...
  • سیادت. سع س. هاشمی درفولی، م. رادمهر وغ.ع. لطف علی ...
  • مکوندی، م. ا.، ش. لرزاده و م گلابی. 1386. ارزیابی ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران 7000.00 _ ...
  • نمایش کامل مراجع