بررسی کارایی علف کش های سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل در کنترل اکوتیپ های جودره (Hordeum spontaneum) در گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 866

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_129

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کارایی علفکش های سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل در کنترل اکوتیپ های جودره (Hordeum spontaneum) در گندم، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل اسپیلیت با سه تکرار در مزرعه پژوهشی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران واقع در کرج انجام شد . تیمارهای آزمایشی دارای دو فاکتور اصلی و یک فاکتور فرعی بود. فاکتورهای اصلی شامل علفکش (سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل) و زمان کاربرد علفکش (مرحله 2 تا 4 برگی و مرحله گره دوم) و فاکتور فرعی شامل شش توده مختلف جودره (فارس، خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه، تهران و قزوین) بود. نتایج نشان داد علفکش های سولفوسولفورون و سولفوسولفورون+ مت سولفورون متیل با اثر کنترل مشابه باعث کاهش وزن خشک علف هرز در مرحله دو تا چهار برگی گردیدند. تقریبا اکثر توده های جمیعتی علف هرز با مصرف سولفوسولفورون وسولفوسولفورون+ متسولفورون متیل در مرحله 2 تا 4 برگی بطور کامل نابود شد. کاربرد علفکش سولفوسولفورون در مرحله گره دوم در بین توده های جودره نتایج متفاوتی را در پی داشت. اکوتیپ های خوزستان، کرمانشاه و قزوین در مقایسه با سایر جمعیتها از تحمل نسبی برخوردار بودند. در مرحله گره دوم، سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل عملکرد بهتری داشت. در مجموع استفاده از علفکشهای سولفوسولفورون ( 26گرم در هکتار) و سولفوسولفورون + متسولفورون متیل (40 گرم در هکتار) در مرحله دوتا چهار برگی کارایی بهتری بر روی کنترل اکثر توده های علف هرز داشت. دستیابی به زمان بهینه مصرف علفکش گام موثری در جهت افزایش کارایی علفکش و جلوگیری از کاربرد بی رویه این نهاده های شیمیایی محسوب می شود.

کلیدواژه ها:

سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل ، گندم ، اکوتیپ

نویسندگان

حسن پورعلی مغانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

اعضای هئیت علمی دانشگاه تهران

مصطفی اویسی

اعضای هئیت علمی دانشگاه تهران

سیروان بابائی

دانشجوی دکتری علوم علف های هرز، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باغتانی، . زند ا، مگرا، م. ویسی، م، پورآذر، ر.ه ...
  • باشتای، . زند ا، جمالی، _ میقانی، ف. 1386. بررسی ...
  • جمای، و باغستانی، م. 1390. مقدار و زمان کاربرد علفکش ...
  • مین باشی، .، باغستانی، م.ه احمدی، م. 1386. رهیافت های ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران خوزستان # ...
  • Anderson- Taylor, g., Marshall, C. 1983. Root _ tiller interrelati ...
  • Jason, P. K., &Peerer, T. F. 2003. Wheat and crop ...
  • نمایش کامل مراجع