کنترل ارشته خطایی (Lepyrodiclis holosteoides) و خاکشیر تلخ (Sisymbrium irio) علف کش های تریاسولفورون+ دایکامبا و توفوردی+ دایکامبا در گندم
محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,062
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED05_111
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
چکیده مقاله:
کارایی علف کش های جدید تریاسولفورون+ دایکامبا (لنتور) و توفوردی+ دایکامبا (دیالانت سوپر) در مقایسه با برخی از علف کش های رایج در کشور در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در دو منطقه کرج و ورامین بررسی شد. تیمارها شامل علف کش های تریاسولفورون+ دایکامبا به مقدار 150، 165 و 180 گرم از ماده تجاری در هکتار، توفوردی + دایکامبا 0/6، 0/8 و 1 لیتر ماده تجاری در هکتار، همچنین مقادیر توصیه شده علف کش های تری بنورون متیل، توفوردی+ام سی پی آ، بروموکسنیل+ ام سی پی آ، متسولفورون+سولفوسولفورون، مزوسولفورون متیل+یدوسولفورون متیل سدیم+ ایمن کننده مفن پایردی اتیل اتر، مکاپروپ+دایکلوپروپ+ ام سی پی آ و شاهد بدون علف هرز بودند. تعداد و وزن خشک علف های هرز، خسارت چشمی به دو علف هرز و عملکرد محصول گندم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از علف کش های جدید، توفوردی+ دایکامبا یک لیتر در هکتار برای استفاده در مزارع گندم ورامین و تریاسولفورون+ دایکامبا 180 گرم ماده تجاری در هکتار برای منطقه شهریار و از علف کش های رایج نیز کارایی علف کش های مزوسولفورون متیل+یدوسولفورون متیل سدیم+ ایمن کننده مفن پایردی اتیل اتر، بروموکسنیل+ ام سی پی آ، متسولفورون+سولفوسولفورون و تری بنورون متیل برای کنترل علف های هرز ارشته خطایی و خاکشیر تلخ قابل قبول و بقیه تیمارها از کارایی خوبی برای کنترل ارشته خطایی و خاکشیر تلخ برخوردار نبودند.
کلیدواژه ها:
تراکم و وزن خشک ، عملکرد گندم و مفن پایردی اتیل اتر
نویسندگان
اسکندر زند
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
محمد علی باغستانی
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
نوشین نظام آبادی
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
هرمز سعیدی
جهاد کشاورزی استان تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :