تاثیر عناصرریزمغذی وتراکم بوته برتعداد غدد مولد اسانس ومیزان اسانس تولید شده در گیاه دارویی نعناع فلفلی Mentha piperita L
محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,855
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEA02_186
تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر عناصر ریزمغذی و تراکم بوته بر تعداد غدد مولد اسانس و میزان اسانس آزمایشی در سال 1384 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد که فاکتورهای آن را، عناصر ریزمغذی در دو سطح (عدم محلولپاشی و محلولپاشی) و تراکم بوته در چهار سطح ( 8 ،12،16 و20 بوته در مترمربع )، تشکیل میدادند. نتایج حاصله نشان داد که در اثر محلولپاشی با عناصر ریزمغذی، تعداد غدد مولد اسانس، درصد اسانس در برگ، مساحت برگ، عملکرد خشک و عملکرد اسانس در هر دو چین اول و دوم به طور معنیداری افزایش مییابد. تراکم بوته در چین اول و دوم تنها باعث افزایش عملکرد خشک و عملکرد اسانس شده است و بر درصد اسانس برگ و تعداد غدد مولد اسانس تأثیر معنیدار نداشت. نتایج حاصل از دو چین نشان داد که بیشترین تعداد غدد تولید شده مربوط به چین دوم و در اثر محلولپاشی با عناصر ریزمغذی به میزان 4/216 غده میباشد. همچنین در شرایط اکولوژیکی تبریز گیاه نعناع فلفلی میتواند در تراکم 20 بوته در مترمربع بیشترین عملکرد اسانس را در واحد سطح تولید نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه حیدی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه تبریز
سعید زهتاب
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تبریز
عزیز جوانشیر
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تبریز
هوشنگ آلیاری
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :