ارزیابی شاخص تحمل به تنش خشکی پیشنهادی فرناندز در گیاه ماش در دزفول
محل انتشار: پنجمین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 897
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES05_139
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی شاخص تحمل به تنش پیشنهادی فرناندز در گیاه ماش، این تحقیق به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه ای بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در تابستان سال های 1583 و 1530 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباددزفول اجرا گردید. سطوح آبیاری در کرت اصلی و پتاسیم و ژنوتیپ به صورت فاکتوریل در کرت های فرعی قرار گرفتند آبیاری به عنوان فاکتور اصلی شامل سه سطح آبیاری در زمان 120و180و240میلی متر تبخیر بودند. پتاسیم در سه سطح بدون کود 37/5و75کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات پتاسیم بود. و ژنوتیپ ماش شامل رقم پرتو، توده هندی و لاین های امیدبخشVC6173 ، Cn95 و KPS1به عنوان کرت فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج شاخص تحمل به تنش برای عملکرد دانه نشان داد که بین ژنوتیپ ها، توده هندی بیشترین تحمل و لاین Cn95 کمترین تحمل را نسبت به تنش خشکی داشتند. در شرایط تنش ملایم، افزایش پتاسیم، حساسیت همه ژنوتیپ ها را افزایش داده و با افزایش کود پتاسیم به میزان 33 کیلوگرم تحمل همه ژنوتیپ ها بجز لاین KPS1 به تنش خشکی افزایش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناصر ظریفی نیا
عضو هیت علمی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول
امیر آینه بند
استاددانشگاه شهید چمران اهواز
شهرام لک
استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
عادل مدحج
استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :