تبیین معیارهای ارزیابی عملکرد شرکتها، بعنوان ضرورتی اجتناب ناپذیردر تصمیمات مالی و سرمایه گذاری (ROE, ROIC, CROGI, CROIGI, CFROI)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش منطقه ای نقش مدیریت و حسابداری در تعالی سازمانها و حل بحران های مالی
  • کد COI اختصاصی: RMAOEFC01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم کاویانی

کارشناس ارشد مدیریت مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

اگر به تاریخچه استفاده از مبانی ارزیابی عملکرد مراجعه کنیم در مییابیم که با توجه به پیشرفتهای علمی انجام شده و تکامل بشریت، نیاز به بکارگیری معیارهای دقیقتر بیش از پیش حس میشود. بطوریکه امروزه سرمایه گذاران و مدیران مالیانتظار دارند تا از طریق معیارهای قابل اتکاء، اطلاعات مربوط به سودآوری واقعی بنگاه، وضعیت نقدینگی فعلی و آتی بنگاه، پتانسیل درآمدزایی، رشد پایدار شرکت و تحلیل ریسک آن را بررسی نمایند. از اینرو معیارهای جدیدی برای سنجش ارزیابیعملکرد مطرح شده است که میتواند ضعفهای موجود در معیارهای پیشین را پوشش دهد و بعنوان یک سنجه قابل اتکاء درتصمیمات سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد. اما یکی از چالشهای موجود برای تصمیمات مالی و سرمای هگذاری عدم آشنایی سرمایهگذاران و مدیران مالی با معیارهای ارزیابی عملکرد شرکتها و شناسایی ضعفهای موجود میباشد.مقاله حاضر بعنوان یک مقاله علمی مروری در جهت شناسایی چند معیار ارزیابی عملکرد گام برداشته، بطوریکه برخی از این معیارها در حوزه تصمیمات مالی و سرمایه گذاری در کشورمان یا مورد استفاده قرار نگرفته و یا بدان آشنایی ندارند. لذا در این مقاله قصد داریم به تفاوتها و کاربرد موجود معیارهایROE, ROIC, CROGI, CROIGI, CFROIدر جهت اتخاذ تصمیمات مالی و سرمای گذاری پرداخته شود و انتظار بر آن است موجبات گسترش مبانی نظری و کاربردی تر کردن این معیارها در کشورمان شود

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، تصمیمات مالی، تصمیمات سرمایهگذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.