تاثیر نانو ذرات RHA در بهبود خصوصیات فیزیکی و مکانیکی سازه های آبی
محل انتشار: اولین کنفرانس فناوری نانو در محیط زیست
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,887
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CNE01_091
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1385
چکیده مقاله:
فناوری نانو مواد را برای کاربردهای خاص پرداخت می کندو شامل مهندسی ذرات توسط فرایندهای شیمیایی و فیزیکی معینی برای تولید مواد با خصوصیات ویژه ای هستند که در مقیاس ماکرو واجد آن نیستند و همچنین استفاده از آسیاب یا خرد کننده هایی برای تولید نانو ذرات است که ممکن است خواصی غیر از حالت توده ای شود داشته باشند. در ایران سالانه حدود 2/5 میلیون تن برنج تولید می شود که میزان پوسته حدودا 0/5 میلیون تن در سال می باشد که ایجاب می کند تحقیقات همه جانبه ای برای مصرف صنعتی آن بعمل آید. از آنجا که بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب در زیر ساختهای مختلف اقتصادی کشور است، تلفات عمده آب نیز به این تعلق دارد، لذا افزایش کارایی شبکه های آبیاری با استفده ازفناور های نوین، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
در این تحقیق پس از طراحی و ساخت کوره برای تهیه خاکستر مورد نیاز و تولید نانو ذرات توسط دستگاه لوس آنجلس، امکان استفاده از نانو ذرات خاکستر پوسته شلتوک (RHA) بجای بخشی ازسیمان بتن برایوشش دار کردن کانالهای خاکی به منظورجلوگیری از تلفات نشت وبالا بردن راندمان انتقال آب، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور حجم شن و ماسه بتن به صورت مجموعه و به میزان 20 و 30 درصد کاهش داده شده و به جای آن نانو ذرات RHA جایگزین گردید. برای بررسی نشت حاصل از بتن حاوی نانو ذرات RHA، با استفاده از بتن ساخته شده با درصدهای مختلف نانو ذرات RHA جایگزین، تعداد 9 کانال خاکی احداث گردید و با ترکیبات بتنی مختلف پوشش داده شد. میانگین میزان نشت بهروش حوضچه ای (Ponding) اندازه گیری شد. مقایسه میزان تراوش حاصل از پوشش بتنی حاوی 20% نانو ذرات RHA با تراوش پوشش های بدون خاکستر پوسته شلتوک نشانمی دهد که میزان نشت به میزان حدود 50% کاهش یافته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جهانگیر عابدی کوپایی
دانشیار گروه آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
محمدعلی فتحی
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :