ارزیابی صفات موثر بر روی عملکرد دانه نخود تحت شرایط تنش رطوبتی با استفاده از تجزیه رگرسیون
محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 786
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA02_280
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
چکیده مقاله:
نخود یکی از قدیمی ترین حبوبات شناخته شده می باشد که در زمان های گذشته اهلی شده است. به لحاظ محدودیت آب و میزان بارندگی، 49/78 درصد سطح زیر کشت محصولات زراعی در ایران در شرایط دیم کشت می شوند و عملکرد محصولات زراعی در شرایط دیم 42 درصد شرایط ابی می باشد که اهمیت توجه در کاهش تنش خشکی را گوشزد می نماید. بدین منظور آزمایشی در ایستگاه تحقیقاتکشاورزی دیم سرارود در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بر روی 15 ژنوتیپ در دو محیط بدون تنش و تنشخشکی اجرا گردید. در شرایط بدون تنش تجزیه رگرسیون گام به گام نشان داد فقط دو صفت شاخص میانگین حسابی بهره وری و شاخص تحمل بر روی عملرد دانه اثر گذاشتند و در مدل باقی مانند ضمن این که دارای اثر مثبت بودند. مقایسه دو تجزیه در شرایط بدون تنش و تنش حاکی از این بود که هرگاه گیاه با شرایط دشوار رطوبتی مواجه می شود صفت تعداد دانه در بوته به عنوان یک عال تأثیرگذار بر روی عملکرد دانه بروز می نماید بنابراین می توان در شرایط از این صفت به عنوان یک شاخص گزینش مثبت استفاده نمود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان حق جو
کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد کرمانشاه
مریم بختیاری
کارشاسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
پرستو صالحی بابادی
کارشناسی ارشد آلودیگ محیط زیست دانشگاه آزاد اهواز
بهرام میرزا معصوم زاده
کارشناسی ارد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اردبیل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :