کنترل چند متغیره هوشمند تهویه مطبوع خودرو
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,963
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HVAC03_051
تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393
چکیده مقاله:
کنترل سیستم تهویه مطبو ع مهمترین عامل تامین دما و رطوبت در کابین اتومبیل است که غالباً به صورت دستی انجام می گیرد و باعث تداخل در کار راننده و کاهش ضریب ایمنی می شود. لذا کنترل اتومات سیستم تهویه مطبوع برای افزایش کارایی راننده، افزایش ضریب ایمنی سفر و بهینه سازی سیستم ضروری است . سیستم تهویه مطبوع بسیار پیچیده، غیر خطی و تحت تاثیر عوامل محیطی است و اثر متقابل حلقه های کنترل دما و رطوبت قابل ملاحظه و رفتا ر غیر خطی عملگر ها نیز غیر قابل اجتناب است. در این مقاله مدل حرارتی جدیدی برای سیستم تهویه مطبوع ارایه شده است. برای کنترل دما و رطوبت کابین از متغیرهای کنترلی دریچه تنظیم هوای ورودی (درصد هوای تازه) و سرعت فن سیستم استفاده شده است. برای کنترل دما و رطوبت، کنترل کننده چند متغیره (دو ورودی - دو خروجی) نیاز است.پس از بدست آوردن مدل حرارتی، برای کنترل سیستم تهویه مطبوع در ابتدا، کنترلرتناسبی- مشتقی- انتگرالی کلاسیک تطبیقی و سپس کنترلر چند متغیره هوشمند عصبی و در نهایت یک کنترلرتناسبی- مشتقی- انتگرالی با ساختار متغیر فازی طراحی شده است. با بررسی نتایج شبیه سازی ها، کنترلر PID کلاسیک تطبیقی نسبت به تغییر شرایط محیطی پاسخ مناسبی ندارد و از استحکام لازم برخوردار نیست و PID با ساختار متغیر فازی دارای استحکام بیشتری است و پاسخ آن با تغییر شرایط محیطی نسبت به دو کنترلر دیگر بهتر است.
کلیدواژه ها:
تهویه مطبوع خودرو ، عوامل آسایش ، کنترل چند متغیره ، ساختار متغیر فازی ، مدل PID ، تطبیقی PID ، کنترلر عصبی ، کنترلر هوشمندسرمایشی تهویه مطبوع خودرو
نویسندگان
علی سبک رو
فوق لیسانس کنترل ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد
محسن فرشاد
استادیار ، دانشکده فنی، دانشگاه بیرجند
آصف زارع
استادیار ، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد
محمد سبکرو
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه مالک اشتر تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :