بررسی تأثیر مصرف میان وعده های غذایی ناسالم بر خطر بروز پرفشاری خون در بزرگسالان طی 3 سال پیگیری: مطالعه قند و لیپید تهران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 751

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_124

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: پرفشاری خون از عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی و عروقی محسوب می شود و شیوع آن در کشور ما با توجه به پذیرش الگوی غذایی غربی در حال افزایش است. مصرف میان وعده های غذایی شور می تواند زمینه را برای بروز پرفشاری خون مهیا کنند و نیز مصرف شیرینی جات و نوشابه های گاز دار با ایجاد افزایش وزن و چاقی به طور غیر مستقیم باعث بالا رفتن فشار خون می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر خطر بروز پرفشاری خون در بزرگسالان تهرانی پس از 3 سال پیگیری می باشد. روش مطالعه: مطالعه طولی حاضر حاصل بخشی از مطالعه قند و لیپید تهران است که در فاصله سالهای 1386-1384 و 1390-1387 بر روی 1787 نفر بزرگسال تهرانی انجام گرفته شده است. با استفاده از پرشسنامه بسامد خوراک نیمه کمی روا و پایا دریافت های غذایی افراد مورد مطالعه ارزیابی شد. مقدار گرم دریافتی از انواع کیک و کلوچه های صنعتی و خانگی، بیسکوئیت، آبنبات، نقل، شکلات، کراکر، بستنی، چیپس و پفک ونوشابه های گاز دار به عنوان عوامل مواجهه اصلی در نظر گرفته شد. پرفشاری خون با فشار خون سیستولیک بیشتر یا مساوی 140 و دیاستولیک بیشتر یا مساوی 90 سنجیده شد. از آزمون رگرسیون لجستیک با تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده برای تعیین خطر بروز پرفشاری خون در چارک های مصرف میان وعده های نا سالم استفاده شد. یافته ها: میانگین سن مردان و زنان شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه به ترتیب 0/77 ± 37/14 , 10/77 ± 36/52بود. افزایش غیر معنی داری در خطر بروز پرفشاری خون در چارک بالای مصرف میان وعده های شور (نسبت شانس:1/26، حدود اطمینان 95%:2/00-0/79) و در چارک سوم شیرینی جات (نسبت شانس: 1/30، حدود اطمینان 95%:2/08-0/81) مشاهده شد. در افرادی که بالاترین مصرف نوشابه های گازدار را داشتند 61 درصد افزایش در خطر بروز پرفشاری خون دیده شد (نسبت شانس:1/61، حدود اطمینان 95%:2/64-1/00). نتیجه گیری: افزایش مصرف میان وعده ای شور، شیرینی جات و نوشابه های گاز دار در افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون موثر می باشند.

کلیدواژه ها:

میان وعده های ناسالم ، میان وعده های شور ، شیرینی جات ، نوشابه های گازدار ، پرفشاری خون

نویسندگان

آزاده متقی

استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

پروین میرمیران

دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

فریدون عزیزی

استاد، مرکز تحقیقات غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • غفارپور - م، هوشیار راد - آ، کیانفر - ه، ...
  • Braunwald Eugene, et al. Harrison's principles of intermal medicine.16th edition. ...
  • Naghavi M. [The Survey of hypertension prevalence in Gonabad city]. ...
  • Azizi A. Abasi M. Abdoli GH. The prevalence of hypertension ...
  • Fatahi A. GGhand Chiler N. [Survey of hypertension in _ ...
  • Fakhrzadeh H. Noori M. Pourebrahim R. Ghotbi S. Heshmat R. ...
  • Jelliffe DB., Jelliffe EFP., Community nutritional assessment, Oxford University press, ...
  • Auseon A, Ooi WL, Hossain M. and Lipsitz LA. Blood ...
  • [17] Azizi A, Abasi M. and Abdoli GH. The prevalence ...
  • نمایش کامل مراجع