غنی سازی آرتمیا با تائورین لیپوزومی و اثرات آن بر رشد، بقاء و کیفیت لاشه لاروهای میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 15، شماره: 4
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 20
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAEJ-15-4_004
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1405
چکیده مقاله:
تائورین یک ریزمغذی کلیدی برای تکامل لاروهای میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) است، اما به دلیل آب شویی سریع در سیستم های پرورشی، زیست فراهمی آن محدود می باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات غنی سازی آرتمیا با تائورین لیپوزومی بر رشد، بقاء و کیفیت لاشه لاروهای میگو در مراحل بحرانی مایسیس ۳ تا پست لارو ۵ انجام شد. لاروها از یک کارگاه تکثیر تجاری تامین و تحت شرایط کنترل شده پرورش یافتند. تیمارها شامل پنج سطح غنی سازی (۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ میلی گرم در لیتر) با سه تکرار و طی مدت ۸ روز بودند. نتایج نشان داد غنی سازی آرتمیا با تائورین لیپوزومی موجب بهبود معنی دار ( ۰.۰۵ > p) در وزن خشک، طول بدن و نرخ بقاء لاروها نسبت به گروه شاهد گردید. بهترین عملکرد در سطح ۴۰۰ میلی گرم در لیتر مشاهده شد (وزن خشک ۱۶۳/۲میکروگرم در لارو؛ بقاء ۸۴/۷ درصد). بررسی ترکیب بدن نشان داد که میزان پروتئین خام و تائورین در تیمارهای غنی شده افزایش یافت، در حالی که چربی کل تغییر محسوسی نداشت. همچنین پروفایل اسیدهای چرب، به ویژه DHA و EPA، در سطح بهینه بهبود یافت. تحلیل رگرسیونی چندجمله ای سطح بهینه تائورین را حدود ۳۹۰ تا ۴۰۵ میلی گرم در لیتر برآورد کرد. این نتایج نشان می دهد غنی سازی آرتمیا با تائورین لیپوزومی رویکردی موثر برای ارتقای تغذیه، بقاء و کیفیت لارو در عملیات تکثیر تجاری میگو است.
کلیدواژه ها:
whiteleg shrimp ، Artemia ، liposomal taurine ، growth ، survival ، میگوی سفید غربی ، آرتمیا ، تائورین لیپوزومی ، رشد ، بقاء
نویسندگان
مینا عمادآبادی
Department of Fishery, Bandar Abbas Branch, Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran
دلارام نخبه زارع
Department of Fishery, Bandar Abbas Branch, Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran
علیرضا سالارزاده
Department of Fishery, Bandar Abbas Branch, Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran
مازیار یحیوی
Department of Fishery, Bandar Abbas Branch, Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran
محمد صدیق مرتضوی
Persian Gulf and Oman Sea Ecological Research Center, Iranian Fisheries Sciences Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Abbas, Hormozgan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :