شناسایی انگیزه کاربران خودجلوه گر به وسیله ی حجاب در فضای اینستاگرام – مورد مطالعه حجاب اساتیلیست ها و بلاگرهای خانه داری
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 18
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NMS-11-44_002
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1405
چکیده مقاله:
پدیده خودجلوه گری با حجاب در فضای اینستاگرام، یکی از تناقضات جدید در هویت یابی دیجیتال در جوامع اسلامی محسوب می شود. برخی کاربران از حجاب، نه تنها به عنوان نمادی دینی، بلکه به عنوان ابزاری برای جلب توجه، تبلیغات و کسب درآمد استفاده می کنند. این پژوهش با رویکرد کیفی و استفاده از تحلیل تماتیک، به بررسی انگیزه های کاربران محجبه خودجلوه گر در اینستاگرام پرداخته است. داده ها از طریق ۲۵ مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با کاربران فعال در حوزه «حجاب استایلینگ» و «بلاگری سبک زندگی» گردآوری شده اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که چهار انگیزه اصلی در این پدیده نقش دارند: ۱) انگیزه های اقتصادی: کسب درآمد از تبلیغات، افزایش فالوور و همکاری با برندهای مرتبط با حجاب.۲) انگیزه های اجتماعی: جلب توجه، کسب تایید اجتماعی و ایجاد هویت دیجیتال.۳) انگیزه های هویتی: بازتعریف حجاب به عنوان یک عنصر مدرن و ارتقای هویت فرهنگی.۴) انگیزه های رقابتی: رقابت با سایر بلاگرها و تولید محتوای متمایز برای جلب مخاطب. این یافته ها نشان می دهند که فضای مجازی در بازتعریف نمادهای دینی و فرهنگی نقش بسزایی دارد. نتایج پژوهش می تواند به سیاست گذاران فرهنگی در تدوین راهکارهایی برای مدیریت این پدیده کمک کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن مسعودیان
استادیار پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی (سمت)، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :