ارزیابی افشانکهای با فناوری محلول تحت فشار در مبارزه با علفهایهرز ذرت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 483

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_195

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

چکیده مقاله:

باتوجه به نقش بسیار مهمی که علف‌های هرز در ایجاد خسارت و کاهشتولید ذرت دارند، انتخاب افشانک مناسب و صحیح نقش اساسی و مهمی را بازی می‌کند. به منظور مطالعه اثر نوع افشانک بر میزان کنترل علف‌های هرز، طرحی بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی که در آن افشانک بعنوان متغیر تصادفی بود با 3 تکرار آزمایش شد. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: افشانک تی جت استاندارد، افشانک شره‌ای، افشانک هولالقا . ارزیابی افشانک‌ها به دو صورت ارزیابی فیزیکی و بیولوژیکی انجام گرفت. به منظور بررسی اثر تیمارهای آزمایش بر روی تعداد علف‌های هرز پهن برگ (به تفکیک گونه)، و وزن‌تر و خشک علف‌های هرز گندم، نمونه‌گیری از سطح پلات‌ها انجام گردید. پارامترهای مورد اندازه‌گیری شامل، تعداد علف‌های هرز به تفکیک گونه و وزن‌تر و خشک علف‌های هرز در سه مرحله قبل از سمپاشی، 15 روز بعد از سمپاشی و 30 روز بعد از سمپاشی و عملکرد گندم می‌باشد. قطر میانگین حجمی و قطر میانگین عددی و ضریب یکنواختی پاشش در افشانک هوالقا به ترتیب 415 میکرون، 108 میکرون و 84/3 به دست آمد. مقادیر فوق برای افشانک‌های شره‌ای و تی‌جت استاندارد به ترتیب (418 میکرون، 129 میکرون و 24/3 ) و (302، 139 و 172/2) شد. افشانک‌های شره‌ای و هوالقا طبق استاندارد اروپایی طبقه‌بندی کیفیت پاشش افشانک‌ها که توسط انجمن حفظ نباتات انگلستان ارائه شده جزو پاشش‌های متوسط تا درشت می‌باشدو وافشانک تی جت استاندارد جزو محدود پایینی از پاششهای متوسط تا درشت می‌باشد. افشانک شره‌ای با درصد کنترل 5/65٪ نسبت به سایر افشانک‌های پاشش، علف هرز خرفه را بهتر کنترل نموده است. افشانک‌های TS,AI به ترتیب با 95/62٪ و 19/49٪ در رده‌های بعدی کنترل علف هرز خرفه بوده‌اند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

کریم گرامی

موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

کیهان شرافتی

موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شیروانی، ف. (1378). آزمایش و ارزیابی شش نوع افشانک سمپاش ...
  • Zand, E., S. k. Mousavi, A. Heidari, _ Herbicides & ...
  • Wolf R.E., D.E. Peterson, 2005. The effect of a new ...
  • Regional Network for Agricultural Machinery. 1983. Test codes and procedures ...
  • نمایش کامل مراجع