ارزیابی قابلیتهای اکوتوریسم و تدوین استراتژیهای مدیریتی در شهرهای تاریخی - مذهبی با استفاده از تکنیک TOPSIS (مطالعه موردی: شهرستان نیشابور
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 501
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MYBOOD01_180
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
اکوتوریسم که شاخهای از گردشگری است به دلیل حفظ محیز زیست امروزه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است با توسعه اکوتوریم علاوه بر منافع اقتصادی که به دست خواهد آمد، محیط زیست نیز حفظ میشود. امروزه موضوع اولویتبندی و انتخاب گزینهها و آلترناتیوهای مطلوب و مناسب از میان آلترناتیوهای گوناگون و تصمیمگیری در مورد آنها در مباحث شهری و منطقهای از اهمیت فراوانی برخوردار است. در پژوهش حاضر به منظور رتبهبندی جاذبهها، از روش TOPSIS و به منظور تعیین وزن شاخصها در مرحله سوم TOPSIS، از تکنیک AHP استفاده شده است. نیشابور به عنوان دومین شهر بزرگ استان خراسان رضوی همواره از لحاظ تاریخی و فرهنگی مورد توجه گردشگران بوده است ولی به جاذبههای طبیعی آن توجه زیادی نشده است. برای توسعهی این نوع توریسم مدل TOPSIS اولویتبندی جاذبههای اصلی طبیعی با 4 معیار و 4 زیر معیار مورد بررسی قرار گرفت. باغها و عمارات زیبای نیشابور در رتبه اول و منطقهی شکار ممنوع رییسی در رتبه نهم قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده با اینکه این شهرستان دارای جاذبههای تاریخی – فرهنگی فراوانی است و این جاذبههای دلیل اصلی سفر به منطقه است ولی وجود جاذبههای طبیعی نیز میتواند گردشگران زیادی را وارد مورد مطالعه نماید. و پیشنهاد میشود که این جاذبهها توسط مسئولین بیشتری معرفی گردد و تبلیغات لازم درجهت توسعهی اکوتوریسم در این منطقه صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :