جمع آوری و شناسایی گیاهان سمی در سطح مراتع(مطالعه موردی:حوزه آبخیز تلخ آب شهرستان بهبهان)
محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,149
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF01_1250
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
به طور معمول گیاهان سمی به تعداد و مقدار کم در ترکیب پوشش گیاهی اغلب مراتع وجود دارند، ولی از نظر آسیبی که به دام وارد می کنند و همچنین از نظر این که با گیاهان مرتعی رقابت می کنند، مورد توجه اند و در پاره ای از موارد مبارزه با آن ها ضروری است. برای انجام این تحقیق ابتدا مبادرت به تهیه فهرست فلورستیک حوزه آبخیز تلخ آب در شهرستان بهبهان گردید. سپس با استفاده از روش های اسنادی- کتابخانه ای گیاهان سمی شناسایی و خانواده، عامل سمیت، حیوانات حساس و علائم مسمومیت مشخص گردید. تعداد 136 گونه گیاهی از 42 تیره مورد شناسایی قرار گرفت، در بین گونه های حوزه آبخیز تلخ آب 6 گونه سمی از 5 تیره گیاهی شناسایی شدند، از گونه های سمی مهم این حوزه Phalaris paradoxa و Papaver dubium را نام برد. اگرچه گیاهان سمی درصد ناچیزی از فلور حوزه آبخیز تلخ آب رو به خود اختصاص داده اند ولی همین تعداد کم هم می تواند اثرات بد و ناگواری را بر روی دام های منطقه بگذارد، یکی از راه هایی که می تواند در درازمدت باعث ضعیف شدن این گیاهان گردد، رعایت اصول صحیح چرا و استفاده از سیستم های چرایی است. با توجه به کم بودن گیاهان سمی در ترکیب گیاهی حوزه آبخیز تلخ آب، کنترل انفرادی گیاهان با دست با استفاده از وسایلی مانند داس، تیشه و بیل توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود حمیدیان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تهران
جواد پوررضایی
دانشجوی دکترای مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان
سکینه جعفری
دانش آموخته کارشناسی مهندسی منابع طبیعی دانشگاه شهید چمران اهواز
آسیه درویشی
دانش آموخته کارشناسی ارشذ مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :