توان افزایی کارکنان برای رقابت پذیری در محیط جهانی
محل انتشار: اولین کنفرانس توسعه منابع انسانی
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,253
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CHRD01_014
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1385
چکیده مقاله:
لازمه ثمر بخشی تصمیمات پیچیده در دنیای پر تلاطم کسب وکار امروزی، مشارکت کارکنان است و اگر قرار باشد این تصمیمات به نتایج مطلوب منجر شود، تلاش گروهی همه کارکنان را می طلبد. توان افزایی پاسخی تاست به این نیاز سازمانهای امروز. درعصر توان افزایی طرز فکر گذشته چاره ساز نیست.
در دنیای کار پر اضطراب امروز. کنجکاوی سازمان در زمینه کشف و به کارگیری توانمندسازی نیروی انسانی رمز پیروزی و پایداری است. از این رو سازمانها و مدیران همواره در پی آنند تا :
- برترین زمینه های هوشمندی در کارکنان کدام است؟
- این هوشمندی به چه روش خود را نشان می دهد؟
- کارمند به یادگیری چه مهارت و تجربه ای نیاز دارد تا بتواند هوشمندی خود را در سازمان به درستی به کار بگیرد؟
به منظور عملی ساختن این امر گرچه نمی توان چشم انداز کاملی را عرضه داشت اما در این نوشتار ضمن بررسی مفاهیم، ابعاد و ضرورتت توانمندسازی در سازمانهای نوین به سه ابزار انقلابی نیرومند برای ورود و موفقیت در سرزمین توانمند سازی اشاره می شود و آنگاه خاطر نشان می سازد که چگونه سازمانهای انقلابی با بهره گیری از این سه ابزار، ساختار و شاکله سازمانی را موردچالش قرار داده با دگرگونی روش گزینش ، ارزیابی و پرورش انسانها، سراسر سازمان را بر گرد توانمندیهای فرد فرد کارکنان سامان می دهد.
در پایان نگارندگان فرایند توان افزایی را به سفری پر چالش تشبیه نمود که از سه منزله (جهت گیری و حرکت، تغییر و نومیدی و پالایش توان افزایی) عبور می کند و به منظور مبارزه با ناملایمات و دشوایهای آن در هر مرحله می توان از ارکان سه گانه توان افزایی (مشارکت در اطلاعات، تعیین حدود خود مختاری، جایگزینی تیمها به جای سلسله مراتب) به مثابه دلیل راه استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
هوشمندی ، توانمندی Empowerment ، تواناسازی Empowering ، قدرتمندی Enablign ، فرهنگ توان افزایی culture Empowered ، عناصر و ابعاد کلیدی توانمندی the key element to eempowerment ، انقلاب توانمندیها the strengths Revolution ف سازمانهای توانمند محور Strength - Based ، تعهد سازمان ، مدیر و کارکنان
نویسندگان
قربانعلی سلیمی
دانشیار دانشگاه اصفهان و استادیار دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفها
اکرم گودرزی
کارشناس ارشد مدیریت آموزش، مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :