بررسی خصوصیات خاک و شناسایی منابع اراضی موجود در حوضه آبریز تل سیبکی شهرستان اقلید جهت استفاده بهینه در طرحهای اجرای آبخیزداری
محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 680
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF01_0239
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
تمامی طرحهای منابع طبیعی به مطالعه خاک نیازمند است و بدون مطالعه و ارزیابی خاک انجام هر گونه کار مدیریتی و اصلاحی خصوصًا در مراتع و آبخیزها ناکار آمد و ناموفق خواهد بود. هدف از انجام این تحقیق که به صورت میدانی انجام پذیرفت، شناسایی منابع اراضی موجود در حوضه آبخیز تل سیبکی در شهرستان اقلید و تعیین مشخصات، امکانات و محدودیتهای اراضی برای استفاده بهینه در طرحهای اجرائی آبخیزداری میباشد. بدین ترتیب در وهله اول به تفکیک و تشریح واحدهای اراضی موجود در حوضه مورد مطالعه و بررسی اجمالی قابلیتها و محدودیتهای مربوط به خاک در منطقه پرداخته و سپس به بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در ارتباط با حوضه و در نهایت برداشتی اجمالی از کاربری فعلی اراضی و گروه های هیدرولوژیک خاک پرداخته شد. در این تحقیق محدوده مورد مطالعه به 5 تیپ و 8 واحد اراضی تقسیم بندی شد که شامل: واحد اراضی 1-1 و 1-2 از تیپ کوهها، واحد اراضی 1-2 و 2-5 و 6-2 از تیپ تپه ها، واحد اراضی 6-3 از تیپ فلاتها، واحد اراضی 1-4 از تیپ دشت های دامنه ای و واحد اراضی 2-8 از تیپ اراضی واریزهای بادبزنی شکل سنگریزه دار میباشد. با بررسی خصوصیات خاک در این حوضه مشخص شد که،ph خاک حدود 8/23_8/10 می باشد که جزو خاک های قلیایی متوسط قرار میگیرد. میزان هدایت الکتریکی خاک ECe در این اراضی کمتر از 33/. و نسبت سدیم قابل تبادل SAR کمتر از 1/84 می باشد. نتایج آزمایشات خاک وجود 28/75 %آهک را در این حوضه نشان میدهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسحاق امیدوار
کارشناس ارشد مرتع داری
پروین ثابت اقلیدی
کارشناس ارشد محیط زیست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :