مقاوم سازی جوجه های گوشتی به سرما از طریق فرایندهای اپی ژنتیک در طی دوره انکوباسیون و کاهش مصرف سوخت مرغداری ها
محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 852
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF01_0050
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
هدف از این طرح که در اداره ثبت اختراعات به شماره 72132 ثبت شده است و نیز مورد تایید سازمان پژوهشهای صنعتی ایران نیز می باشد، بررسی اثرات فرایندهای اپی ژنتیک بر عملکرد و مقاومت جوجه های گوشتی به سرما می باشد. بدین منظور تعداد 600 عدد تخم مرغ نطفه دار (کاب 500) در دمای 37/8 و رطوبت نسبی 56% درون دستگاه جوجه کشی قرار داده شد. تخم مرغ ها به طور مساوی به دو گروه شاهد (بدون دستکاری دمایی) و گروه تنش سرمایی (تحت تأثیر دمای 15 درجه سانتیگراد در روز 18 انکوباسیون) تقسیم شدند. در طول اعمال فرایند تنش، دمای پوسته تخم مرغ ها توسط دماسنج مادون قرمز اندازه گیری شد. به دلیل امنیت پروتکل جدید دمایی در این مقاله محدوده دمایی اطمینان پس از اعمال تنش سرمایی ذکر نشده است. پس از تفریخ، وزن یک روزگی و درصد هچ جوجه ها اندازه گیری و از نظر جنسیت مشخص شدند. در طول اجرای آزمایش فقط از جوجه های نر استفاده شد. پس از اعمال تنش سرمایی از هر تکرار سرما دیده (تیمار) و ندیده (شاهد) تعداد 2 عدد تخم حاوی جنین جهت بررسی بیان ژنهای مرتبط با هورمون های تیروئیدی (TRH) و کورتیکواسترون ها (CRH) برداشته شد. در آزمایشگاه نمونه گیری از ناحیه هیپوتالاموس جنین ها، جهت استخراج RNA و بررسی بیان ژن ها توسط روش Real-Time PCR صورت گرفت. از روز 15 تا انتهای دوره پرورش نیمی از تیمارهای شاهد و استرس دیده به شرایط دمایی 2 ±15 درجه سانتیگراد منتقل شدند. وزن جوجه ها و میزان خوراک مصرفی آنها به صورت هفتگی اندازه گیری و ثبت شد. پروتکل حاصل شده از این روش به سبب تحریک مکانیسم های اپی ژنتیک سبب افزایش معنی دار درصد جوجه درآوری (هچ) در گروه سرما دیده شده بود. اما تفاوت معنی داری از نظر وزن یکروزگی جوجه ها ایجاد نشده بود. تنش سرمایی سبب افزایش معنی دار بیان ژن های مرتبط با هورمون های تیروئیدی و کورتیکواسترون ها شده بود. با بررسی داده ها مشخص شده که استرس سرمایی به طور معنی داری باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در هر دو سطح دمایی (نرمال و سرمایی) شده است. براساس محاسبات ترمودینامیکی صورت گرفته در طی اجرای آزمایش با استفاده از این نوع جوجه به میزان 2133 لیتر گازوئیل در مصرف سوخت صرفه جویی شد. که نسبت به گروه شاهد این میزان معادل 38% بود. باتوجه به میزان بالای مصرف سوخت در واحدهای مرغداری کشور (2/5 تا 3 میلیارد لیتر در سال) استفاده از نتایج این تحقیق می تواند گام مهمی در جهت بهینه سازی مصرف سوخت بردارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول کریمی
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجان
محمد حسین شهیر
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان
طاهر هرکی نژاد
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان
حسن رکنی
مدیر کل دفتر بررسی و هماهنگی طرههای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :