بررسی تأثیر کودهای زیستی نیتروکسین، بیوسوپرفسفات و مقادیر مختلف کودسولفات روی بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد ماش سیبز رقم پرتو
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 671
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PCEPSD01_253
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر کودهای زیستی نیتروکسین، بیوسوپرفسفات و کود شیمیایی سولفات روی بر عملکرد دانه، اجزا عملکرد گیاه ماش سبز آزمایشی به صورت فاکتوریل با استفاده ا ز فاکتورهای نیتروکسین (تلقیح، عدم تلقیح) بیوسوپرفسفات (تلقیح، عدم تلقیح) و سطوح مختلف کود سولفات روی (شاهد 20، 30، 40 کیلوگرم در هکتار) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در منطقه سراب دوره به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که تلقیح کودنیتروکسین اثرات معنی داری بر روی عملکرد دانه و شاخص برداشت نشان داد و بیشترین عملکر دانه (74/2 گرم در متر مربع) از تیمار تلقیح با نیتروکسین بدست آمد و تلقیح کود بیوسوپرفسفات اثرات معنی داری بر روی تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه نشان داد و بیشترین تعداد دانه در غلاف (12/1) از تیمار تلقیح با بیوسوپرفسفات بدست آمد. علاوه بر آن بیشترین عملکرد دانه (82/4 گرم در متر مربع)، تعداد دانه در غلاف (12/1 گرم در متر مربع) و وزن صد دانه (4/7 گرم در متر مربع) از سطح سوم کود سولفات روی بدست آمد.ه همچنین اثرات متقابل تلقیح بیوسوپرفسفات و مصرف سولفات روی بر تعداد دانه در غلاف و شاخص برداشت معنی دار بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا فتحی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه زراعت، بروجرد، ایران
پیام پزشکپور
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان
منصور سراجوقی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی گروه زراعت، بروجرد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :