مقایسه توانایی دو گیاه زینتی همیشه بهار و آفتابگردان در جذب کادمیوم خاک و تأثیر آن بر مقدار شاخص کلروفیل برگ و بیوماس گیاه
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,442
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PCEPSD01_090
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
چکیده مقاله:
در این تحقیق، به مطالعه و برری دو گیاه زینتی همیشه بهار (.Calendula officinalis L) و آفتابگردان (.Helianthus annuus L) در پاکسازی خاک های آلوده به کادمیوم پرداخته شد. خاک مورد نیاز بوسیله سولفات کادمیوم (3CdSo(4).8H(2)O) و با غلظت های صفر، 5، 10، 20، 40 و 80 میلی گرم در کیلوگرم خاک آلوده شد. این تحقیق به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 1392 در گلخانه باغ گلها واقع در پارک چمران کرج با سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل کادمیوم و گونه های گیاهی در صفات مورد بررسی در سطح آماری 1% معنی دار بودند. برطبق نتایج آزمون مقایسه میانگین اثرات متقابل کادمیوم و گونه های گیاهی مشاهده گردید با افزایش غلظت کادمیوم، میزان اندوزش این فلز در ریشه و ا ندام های هوایی گیاه افزایش یافته لیکن وزن خشک این قسمت ها به طور معنی داری کاهش یافت. همچنین مقدار شاخص کلروفیل برگ در هر دو گیاه مورد آزمایش به طور معنی داری کاسته شد. بیشترین میزان کادمیوم اندام های هوایی و ریشه در تیمار اثر متقابل کادمیوم 80 میلی گرم در کیلوگرم خاک با گیاه همیشه بهار و کمترین مقدار آن در تیمارهای شاهد گزارش شد. بالاترین و پائین ترین مقدار شاخص کلروفیل برگ به ترتیب در تیمارهای اثر متقابل کادمیوم شاهد با گیاه همیشه بهار و کادمیوم 80 میلی گرم بر کیلوگرم خاک با گیاه آفتابگردان مشاهده شد. بیشترین وزن خشک اندام های ه وایی در تیمار اثر متقابل کادمیوم 10 میلی گرم بر کیلوگرم خاک با گیاه آفتابگردان و کمترین آن در تیمار اثر متقابل کادمیوم 80 میلی گرم در کیلوگرم خاک با گیاه همیشه بهار دیده شد.
کلیدواژه ها:
کادمیوم ، همیشه بهار (.Calendula officinalis L) ، آفتابگردان (.Helianthus annuus) ، شاخص کلروفیل ، بیوماس
نویسندگان
لیلا مصلی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
احمد گلچین
استاد، دانشگاه زنجان
مریم داغستانی
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :