بررسی اثر افزایش دما ناشی از آلودگی های حرارتی، بر روند رشد ومرگ ومیر4 گونه از آبزیان آب شور (Cholorellavulgais،Cheatocerusmullier، Brachionusplicatilis وSaccostreacucullata) در شرایط آزمایشگاهی
محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 981
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CFAAI02_001
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
آلودگی حرارتی عبارت است از تغییرات زیان بار (افزایش یا کاهش ) در دمای پیکره آب که به واسطه فعالیت های انسانی رخ می دهد . به منظور بررسی اثر افزایش دما بر آبزیان ، 4 گونه از آبزیان شامل 2 گونه فیتوپلانکتون به نام های Cholorellavulgais ، Cheatocerusmullier ، یک گونه زئوپلانکتون ( روتیفر گونه Brachionusplicatilis ) و یک گونه صدف صخره ای به نام Saccostreacucullata انتخاب و دامنه های مختلف دمائی 20 تا40 درجه سانتیگراد با استفاده از سیستم حمام آب گرم بر روی آنها مورد آزمایش قرار گرفت . نتایج حاصل نشان داد که بهترین شرایط دمائی برای تکثیرو شکوفائی هردو گونه فیتوپلانکتونی C.vulgais ، و C. mullier ، دمای ° 25می باشد. با افزایش دما از میزان تکثیر این گونه ها کاسته شده ودر دما یC ° 40 ، این کاهش به بالاترین حد خود می رسد. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش دما تا 35 درجه سانتیگراد به تراکم روتیفر ها افزوده می شود اما دردماهای بالاتر تکثیرآن متوقف می شود نتایج حاصل نشان دادکه صدف S.cucullata در 30 درجه سانتیگراد زنده مانده و تغذیه می نمایند .در حالیکه افزایش دماتا حد 35 درجه سانتیگراد منجربه تلفات آنها می گردد با توجه به این موارد ، تخلیه پساب های صنعتی با دمای بالا ، دردراز مدت می تواند باعث تغییر در اکوسیستم منطقه گردد گرچه دامنه آن بستگی زیادی به میزان تخلیه آب و دمای محیط دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حجت اله فروغی فرد
اعضای هیئات علمی موسسه تحقیقات شیلات ایران ، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
محمدصدیق مرتضوی
اعضای هیئات علمی موسسه تحقیقات شیلات ایران ، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
مریم معزی
کارشناسان ارشد بخش آبزی پروری پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
عیسی عبدالعلیان
کارشناسان ارشد بخش آبزی پروری پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :