تحلیل پایداری و طراحی سیستم نگهداری تونلهای انحراف آب سد ونیار
محل انتشار: سومین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,138
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRMC03_060
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1385
چکیده مقاله:
سد ونیار یکی از بزرگترین پروژه های توسعه منابع آب استان آذربایجان شرقی بر روی رودخانه آجی چای در حدود 3 کیلومتری پایین دست روستای ونیار در اطراف تبریز در حال ساخت می باشد .
سیستم انحراف آب سد ونیار از دو رشته تونل به قطر 6 متر در جناح راست سد تشکیل شده است طول تونل شماره 1 ، 716 متر و طول تونل شماره 2 برابر 685 متر می باشد . تونلهای انحراف در داخل سنگهای اولترا بازیک UB1 حفر شده اند . روشهای تجربی و عددی جهت تحلیل پایداری تونل ها بکار گرفته شده اند . با استفاده از روش طبقه بندی ژئو مکانیکی توده سنگ، مقدار RMR برابر 32 برای نواحی ورودی و خروجی تونلها بدست آمده است . با استفاده از سیستم طبقه بندی توده سنگ Q ، مقدار Q برابر 0/35 بدست می آید . به دلیل وجود پتانسیل بالای ناپایداری در قسمتهای ورودی و خروجی تونلهای انحراف آب، استفاده از سیستمهای نگهداری ترکیبی به جای سیستم نگهداری منفرد پیشنهاد می شود . در سایر نواحی بتن پاشی به ضخامت 10 سانتی متر به عنوان نگهداری موقت پیشنهاد می شود . در این تحقیق جهت تحلیل عددی تونلها به دلیل ساختار ناپیوستة منطقه، از نرم افزار UDEC استفاده شده است . نتایج بدست آمده از تحلیل عددی نشان می دهد که در ورودی تونل 1 و خروجی تونل 2 به دلیل وجود 2 دسته درزه در محل، استفاده از سیستمهای نگهداری میل مهار و شاتکریت به عنوان نگهداری موقت ضروری است . پوشش بتنی دائم برای تونلهای انحراف آب 50 سانتی متر در نظر گرفته شده است . سیستم نگهداری پیشنهادی توسط روشهای تجربی مطابقت خوبی با نگهداری پیشنهادی توسط روش عددی دارد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کمال الدین عدالت
دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
کوروش شهریار
دانشیار دانشکده معدن و متالوژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
کامران گشتاسبی
استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت مدرس
علیرضا علیزاده مجدی
کارشناس طرح سد ونیار ( سازمان آب منطقه ای آذربایجان شرقی )
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :