فعالیت آنتی اکسیدان در بخشهای مختلف گیاه تاجریزی سیاه (.Solanum nigrum L) در استان گلستان (شمال ایران)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,409

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_085

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

امروزه گیاهان دارویی به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، مورد توجه مققین برای استفاده در سامانه های غذایی و بیولوژیک قرار گرفته ا ند. گیاه دارویی تاجریزی سیاه متعلق به تیره Solanaceae از گیاهان علفی و درویی بومی استان گلستان می باشد و معمولاً به سگ انگور شناخته شده است و به عنوان علف هرز رشد می کند و در بسیاری از زمین های زراعی و بخشهایی از استان گلستان یافت می شود. این پژوهش با هدف فیتوشیمیایی عصاره اتانولی (فنل، فلاونویید توتال) و بررسی عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از سه روش TAC, RP, DPPH در اندام های مختلف گیاه تاجریزی سیاه (برگ، گل، میوه سبز، میوه سیاه، ساقه و ریشه) در دو رویشگاه طبیعی کوهستان زیارت (790 متر) و جلین (15 متر) با روش اسپکتروفتومتری و نتایج در سطح P<0/05 معنی دار ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که به ترتیب میزانفلاونویید و فنل توتال موجود در عصاره برگ های گیاه در مقایسه با سایر اندامها در هر دو رویشگاه (52/88mgQUEg(-1)- 16/2mgGAE/g) بود که مخصوصاً در کوهستان زیارت از بیشترین میزان فلاونوئید و فنل ولی در مقابل ساقه ها از کمترین مقدار آن مواد برخوردار بودند. فعالیت آنتی اکسیدانی با (IC50:378/5±8/94 μg/ml) در IC50: 159/1±4/09 μg/ml), DPPH) در IC50:63/37+3/02 μg/ml), RP در روش TAC بود. بنابراین عصاره ا تانولی برگ ه ا از بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مخصوصاً در روش TAC برخوردار بود. با توجه به نتایج بدست آمده بنابراین ارتباط مستقیم و مثبتی بین میزان ترکیبات فلاونوئیدی و فنلی با فعالیتآنتی اکسیدانی اندام ها وجود دارد.

نویسندگان

معصومه مازندرانی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

مهرنوش چراغلی

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جمشیدی، م. احمدی آشیانی، ح. رضازاده، ش.، فتحی آزاد، ف، ...
  • Bhat, S.V., Nagasampagi, B.A. &amp; Sivakumar, M. (2005). Chemistry of ...
  • Da Silva, T.M.S., DeCarvalho, M.G., Braz-Filho, R., Agra, M. de ...
  • Sies, H. (1997). Chemo taxonomical Charactrization of Solanum nigrum and ...
  • Wilfred, A.V. Kishore, H.N., Krishna Kumar, Jyoti Bala Chauhan. (2010). ...
  • نمایش کامل مراجع