کنترل افات مکنده گیاهان دارویی با ترکیب بیورشنالو سازگار با محیط زیست

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,244

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_030

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

اهمیت گیاهان دارویی رشد فزاینده ای به خود گرفته و لزوم حفظ و حراست آنها در مقابل عوامل خسارتزا از جمله آفات شکل جدی تری یافته است. عدم مبارزه صحیح با آفات گیاهان دارویی کشت شده اغلب موجب کاهش مواد مؤثره گیاه یا تغییر نسبت ترکیبات مفید گیاه می گردد. از آفات مهم گیاهان دارویی شته ها هستند. شته ها با مکیدن شیره گیاهی و انتقال عوامل بیماریزا باعث تضعیف گیاهان و کاهش عملکرد و کیفیت آنها می شوند. در خ صوص کنترل آفات مکنده ی گیاهان دارویی کاربرد آفت کش های شیمیایی راه حل مناسبی نیست. زیرا این گیاهان به صورت مستقیممورد استفاده خوراکی انسان می باشند و احتمال انتقال بقایای آفت کش ها به این محصولات دارویی وجود دارد. از این رو برای کنترل آفات مکنده کشت های صحرای گیاهان دارویی می توان از آفت کش های طبیعی و سازگار با محیط زیست از جمله ترکیب بیورشنال صابون حشره کش استفاده نمود. صابونهای حشره کش بر خلاف سموم سیمیایی، باقیمانده سمی ک می دارند و برای انسان و دشمنان طبیعی آفات نیز دارای سمیت کمی هستند. همچنین در محیط دارای عمر کوتاهی بوده و به سرعت تجزیه می شوند. این ترکیبات ازطریق نفوذ اسیدهای جرب به کوتیکول آفات مکنده و حل کردن یا تخریب غشاهای سلولی، اختلاف در متابولیسم سلولی و تولید هورمونهای رشد و اختلال در سیستم تنفسی باعث مرگ آنها می شوند. آفات مکنده گیاهان دارویی که دارای بدن نرم هستند مانند شته ها، شپشک ها، پسیل ها، تریپس ها، سفید بالک ها، زنجرک ها و کنه ها نسبت به صابونهای حشره کش بسیار حساس بوده و به وسیله آنها کنترل می شوند. از این ترکیبات که در این مقاله به طور مبسوط مورد بحث قرار گرفته است می توان به عنوان جایگزین آفت کش های شیمیایی در برنامه مدیریت تلفیقی آفات مکنده در کشت های گیاهان دارویی استفاده کرد.

نویسندگان

محمدسعید امامی

بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abbasi, S. A. , P. C. Nipaney and R. Soni. ...
  • Butler, G. D. , T. J. Hennebery, P. A. Stansly ...
  • Butler, G. D. and T. J. Hennebery. 1990. Pest control ...
  • Olkowski, W. , S. Drre, and H. olkowski(eds). 1991. Common-S ...
  • Puri, S. N. , B. B. Bhosle, M. Llyas, G. ...
  • نمایش کامل مراجع