شناسایی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی دورقم مختلف عناب در استان خراسان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 683

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_027

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

خواص فیزیکی و شیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی دو توده برگزیده عناب از منطقه بیرجند و خواف در استان خراسان تعیین گردید. عمل سورتینگ و شستشو و جوشاندن با مقداری مشخص آب، پرس کردن و تغلیظ انجام شد و شیوه ای از توده های مذکور تولید شد و بررسی و مقایسه فاکتورهای راندمان تولید شیره، وزن صد دانه انجام گرفت. خواص فیزیکوشیمیایی آنالیز شده شامل میزان رطوبت میوه و هسته، اسیدیته کل قابل تیتراسیون، PH، کل مواد جامد محلول (TSS)، چربی خام (EE%)، پروتئین خام (CP)، قند کل، قند احیاء کننده و میزان ساکارز بود. جهت ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی از روش مهار رادیکال آزاد DPPH استفاده شد. نتایج حاصل آنالیزها و مقایسه میانگین ها نشان داد راندمان تولید شیره در توده خواف بیشتر از توده بیرجن بود، وزن صد دانه توده بیرجند بیشتر از توده خواف بود، میزان پروتئین و چربی در توده خواف بیشتر از توده بیرجند بود، رطوبت در میوه توده خواف بیشتر ولی در هسته آن کمتر از توده بیرجند بود، اسیدیته قابل تیتراسیون در توده خواف بیشتر و درصد قند کل، درصد قند احیاء کننده و درصد ساکارز در توده خواف کمتر از توده بیرجند بود، PH توده خواف پائین تر از توده بیرجند بود و ه مچنین درصد مهار کنندگی رادیکال آزاد در عصاره های متانولی حاصل از هر دو توده بیانگر این بود که با افزایش غلظت عصاره ها اثر آنتی اکسیدانی آنها بیشتر شد و هر دو توده فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار عالی از خود نشان دادند و از این ع صاره ها می توان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی قوی و با ارزش تجاری استفاده نمود که می تواند اثرات مخرب رادیکال های آزاد و جهش های حاصل از آنها در ساختار سلولی را مهار کنند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سمانه چستی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

سیدعلی مرتضوی

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

شادی بصیری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

اکرم شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذرپژوه الف.مختاریان ع.بررسی زمان مناسب برداشت‌, فراوری و بسته بندی ...
  • سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی/ اداره آمار وفناوری اطلاعات سال89 ...
  • Gao Q.H, Wu P.T, Liu J.R, Wu C.S, Parry J.W, ...
  • Zhang H, Jiang L, Ye S, Ye Y.B, Ren F.Z. ...
  • نمایش کامل مراجع