رابطه کمال گرایی مادران با اختلالات رفتاری عاطفی- کودکان
محل انتشار: دومین همایش ملی روانشناسی - روانشناسی خانواده
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,328
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPSY02_129
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین کمالگرایی مادران با اختلالات رفتاری وعاطفی در کودکان، اجراء شده است. گروه نمونه به حجم 86 نفر از مادران(مراکز پیش دبستانی نواحی هفت گانه مشهد) با روش نمونه گیری مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، شاخص کمالگرایی هیل و همکاران و پرسشنامه مرضی کودکانCSI-4برای اختلالات رفتاری- عاطفی کودکان بودند. آزمودنیها ابتدا به پرسشنامه کمالگرایی والدین پاسخ دادند و سپس پرسشنامه اختلالات رفتاری– عاطفی کودکان را تکمیل کردند. نتایج نشان داد که بین میزان سطوح کمالگرایی مادران و اختلالات رفتاری– عاطفی کودکان در سطحP<%5 برای اختلال هایODDتیک و هراس همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد و همچنین بین نمره کلی کمال گرایی و اختلال اضطرابی و افسردگی نیز همبستگی مثبت و مستقیم وجود دارد که این همبستگی از لحاظ آماری معنادار نمی باشد. یافته ها نشان می دهد که اختلال هایی که دارای همبستگی مثبت ومعنادار هستند، نسبت به کیفیت توقعات مادران و به طورکلی تعاملات والد-کودک حساس هستند. اختلالهایی که همبستگی معناداری ندارند، این اختلالها بیشتر مبنای زیست شناختی و عصب شناختی دارند، یعنی عوامل درونی کودک و نه عوامل خانوادگی، در ایجاد این اختلال ها نقش دارند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میترا امیرخانی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام
سعید تیموری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :