بررسی موانع اقتصادی و اجتماعی موثر بر پذیرش آزمون خاک از سوی غله کاران استان قم
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,130
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_752
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
امروزه کودهای شیمیایی به عنوان یکی از نهاده های مهم در تولید محصولات کشاورزی، کاربرد وسیعی پیدا نموده است . اما بنا بر عقیده برخی از صاحب نظران تغذیه گیاهی، مصرف کودهای شیمیایی علیرغم افزایش تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور، بی رویه و نا به هنگام بوده و متناسب با مقدار برداشت عناصر غذایی ازخاک نبوده است به همین دلیل تقریباً از اوایل دهه هفتاد موضوع آزمون خاک و استفاده بهینه از کودهای شیمیایی به عنوان تنها راه چاره برای مصرف صحیح کودهای شیمیایی و غلبه بر مشکلات یاد شده در دستور کار برنامه ریزیان بخش کشاورزی قرار گرفته است . با این همه، مسائل و تنگناهایی در مسیر ترویج و پذیرش آزمون خاک وجود داشته که مانع توسعه مورد انتظار و کاربرد وسیع این نوآوری در بین کشاورزان گردیده است . بررسیهای انجام شده نشـان داده است، در خصـوص بررسی موانع اقتصـادی واجتـماعی پذیرش آزمون خاک، تاکنون هیچ مطالعه ای انجام نشده ولی درزمینه پذیرش نوآوری ها، برخی از محققان از مدل نشر برای تجزیه و تحلیل رفتار پذیرش کشاورزان استفاده کرده اند این مطالعه با هدف شناسایی، جمع بندی و تجزیه تحلیل موانع اقتصادی و اجتماعی پیش روی آزمون خاک در بین غله کاران استان قم انجام شده است .
نویسندگان
یوسف یزدیان
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
سیدداوود میررحیمی
استادیار همطراز آموزشکده کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی
صغرا ارجلو
کارشناس ارشد توسعه روستایی دانشگاه صنعتی اصفهان
محمدهادی میرزاپور
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استان قم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :