بررسی تاثیر دراز مدت کودهای فسفره بر میزان کادمیم خاک و گیاه گندم در منطقه براان اصفهان
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,886
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_744
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
مساله نگران کنندة ناشی از مصرف کودهای فسفره وجود کادمیم و برخی فلزات سنگین دیگر نظیر نیکل ، سرب وجیوه میباشد . در سالیان اخیر به دنبال تغییرات بنیادین در میزان مجاز کادمیم در محیط زیست ،تقاضا برای کودهای فسفره عاری از کادمیم ویا با میزان کم افزایش یافته است . بنابر گزارشهای موجود تولید کودهای فسفره در سال 1995 در سطح 40 کشور تا حدود 131 میلیو ن تن بوده است که با فرض مقدار متوسط کادمیم 20 میلی گرم در کیلو گرم بالغ بر 2600 تن کادمیم تنها به اراضی کشاورزی تخلیه شده است.
هاروات و همکاران دریافتند که غلظت کادمیم در کانالهای زهکشی اراضی جنوب فلوریدا 7 برابر بیشتر از غلظت کادمیم در زه آب زمینهای شاهد ( بدون مصرف کودهای فسفره ) بوده است ).4) اسمیدل و ون لویت در هلند ازدیاد کادمیم را درخاکی که به مدت 18 سال کود فسفره دریافت داشته بود را با خاک شاهد مقایسه کرده وچنین نتیجه گرفتند که با مصرف سالانه 200 کیلو گرم P2O5 در هکتار تجمع کادمیم از 0/002 تا 0/01 میلی گرم در کیلوگرم بوده است گودرود در سال 1979 گزارش کرده است که استفاده طولانی مدت از کودهای فسفره مقادیر قابل توجهی کادمیم را به خاک اضافه خواهد کرد نقل از . [ 1 اشرودر و بالاسا در زمره نخستین افرادی بودند که در مورد امکان عرضه کادمیم به سبزیجات به واسطه مصرف کودهای فسفاته اشاره کردند ولی استنتاج آنها براین بوده است که مقدار کادمیم که از این طریق جذب سبزیها میشود بسیار اندک است [نقل از 1] بررسی های طولانی مدت زیادی پیرامون برآورد افزایش آلودگی خاکها به کادمیم در نتیجه مصرف کودهای فسفره در سطح دنیا صورت گرفته است .
نویسندگان
اسماعیل بغوری
عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب موسسه خاک و آب و مرکز تحقیقات کشاورزی
حمیدرضا رحمانی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب موسسه خاک و آب و مرکز تحقیقات کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :