اثرات ضایعات لیموی آب برفراهمی عناصر کم مصرف و برخی خواص خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,295

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_729

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

جهرم یکی از شهرستانهای مرکزی استان فارس در 194 کیلومتری جنوب شرقی شیراز بین طول جغرافیایی ' 30 و 25 ° و عرض جغرافیایی ' ' 50 و 50 ° و در 1048 متری از سطح دریا قرار گرفته است . بر اساس آمار 50 ساله حداکثر درجه حرارت 48 ° c و حداقل - 8 ° c و میزان متوسط بارندگی 33 ساله 266/2 میلی متر بوده است . وسعت منطقه 5682 کیلومتر مربع می باشد که دارای 65 هزار هکتار اراضی آبی است . از این مقدار 24000 هکتار زیر کشت باغات مختلف می باشد . جهرم دارای 17 هزار هکتار مرکبات می باشد . تولید سالیانه مرکبات شامل پرتقال، لیموشیرین، نارنگی و لیموترش 145 هزار تن می باشد . لیموترش تولید شده یا بصو رت تازه وارد بازار شده یا پس از آبگیری بصورت آب لیموترش به فروش می رسد . متاسفانه آمار دقیقی از مقدار تولید و مقدار آبگیری شده وجود ندارد . بهرحال پس از آبگیری قسمت جامد لیموترش شامل پوست، و قسمت های گوشتی بعنوان ضایعات دور ریز می شود . کمبود آهن قابل استفاده در خاکهای جهرم به علت بالا بودن واکنش خاک از یک سو و قیمت سنگین کودهای کلاته مانند سکوسترین، از سوی دیگر سبب شد تا تحقیق حاضر انجام گیرد . هدف از این تحقیق اثر پودر پوست لیمو بر واکنش خاک وفراهمی عناصر فسفر، آهن، روی، مس، منگنز مورد می باشد . چنانچه تاثیر آن مثبت باشد باید تحقیقات دیگری روی گیاه و خاک انجام گیرد و سپس با عصاره گیری از پوست لیمو و تجزیه های شیمیایی شاید بتوان بنیانهای شبیه بنیان کلاتها استخراج نمود و سپس با افزودن عناصر کم مصرف به آن بتوان جایگزینی برای کلاتها پیدا نمود و این خود مستلزم تحقیقات پردامنه داری است .

نویسندگان

حسینعلی قرائی

پژوهشیار پژوهشکده فرایندهای تبدیمی و زیست محیطی فارس

علیرضا رضائی

پژوهشیار پژوهشکده فرایندهای تبدیمی و زیست محیطی فارس

ثمره قرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی جهرم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Khan, M.I.A. and J. Ryan.1978 .Manganese availability in calcareous soils ...
  • Bloomfield, C. and G. Pruden. 1975.The effect of aerobic and ...
  • Miller, R.H. 1974.Factor affecting the soil .J .ENVIRON. Qual. 3 ...
  • نمایش کامل مراجع