بررسی اثر تاغ کاری بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، پوشش گیاهی و مهار فرسایش بادی ( مطالعه موردی : جنوب شرقی شهر ورامین)
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,033
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_634
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
در کشور ایران در حدود سیزده میلیون هکتار پهنه های ماسه ای وجود دارد که در حدودپنج میلیون هکتار از آن فعال بوده و سالانه علاوه بر فرسایش بادی مشکلات فراوانی را برای جاده ها شهرها و تاسیسات به وجود میآورد لذا از سالیان فبل برنامه تثبیت آنها شروع شده، بخشی از این تپهها با صرف هزینههای سنگین توسط سازمانهای ذیربط تثبیت شده و عرصههای زیادی تحت پوشش جنگلهای دست کاشت و گیاهان مرتعی قرارگرفته است . از آنجاکه بخشعمدهای از فعالیتهای تثبیت ماسه های روان و بیابانزدایی از سال 1344 تا کنون با استفاده از گونه تاغ نهالکاری و بذرکاری میشود، لزوم شناخت هر چه بیشتر از ارتباطات و تاثیرات این قبیل فعالیت ها بر خصوصیات خاک و محیط اطراف آن که تا کنون سطحی بیش از دو میلیون هکتار را تحت پوشش قرارداده است امری ضروری است ).4) افخمالشعرا (1374) اثر تاغ درتغییروضعیت گیاهان زیراشکوب تاغزارهای جنوبخراسان راموردمطالعه قرار دادند . آذرنیوند و همکاران (1382) نقشپوششگیاهیتاغ در تثبیت و اصلاحماسهزارها درمنطقهکاشانرا موردبررسی قراردادند . براین اساس هدف از این تحقیق بررسی اثرات تاغکاری بر خصوصیات فیزیکوشیمیاییخاک، پوشش گیاهی و مهار فرسایشبادی در یکی از مناطقیکه بمنظور مهارفرسایش بادی عملیات تاغکاریدر آن انجام شده است، می باشد .
نویسندگان
محمد جعفری
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
شیما نیکو
کارشناس ارشد بیابانزدایی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
احمد صادقی پور
کارشناس ارشد بیابانزدایی ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :