بررسی تغییرات طولانی مدت توان تولید در اراضی ایستگاه مرکزی تحقیقات کشاورزی ورامین
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 856
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_606
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
یکی از خصوصیات خطرناک در مسئله فرسایش و توان تولید مشکل تشخیص اثرات فرسایش می باشد کاهش توان تولید توسط فرسایش چندان کند است که تشخیص آن تا از دست رفتن کامل زمین و خارج شدن ازحیزاستفاده کشاورزی امکان پذیرنیست مضافااینکه فن آوری پیشرفته کاهش توان تولیدراازانظارپنهان می دارداماسوالی که مطرح است اینکه تاکی این نهادهای تکنولوژیک نظیرکودشیمیایی ، ارقام اصلاح شده ، کاربردسیستمهای پیشرفته کشت وکاروغیره کاهش تولیدناشی ازفرسایش راجبران می کنند . ˜˜˜ بطورمتوسط 1/3 خاک حاصلخیزلایه سطحی درآمریکادرطی 200 سال اخیرفرسایش یافته وعلی رغم این کاهش، تولیدمحصولات درطی این دوقرن به علت پیشرفت فن آوری افزایش چشمگیرداشته است ولی این مسلم است که فرسایش سبب هدررفت توان تولیدی خواهدشد [3] نتایج مطالعات 40 الی 50 سال پیش خصوصیات شیمیایی ونیازهای کودی ( به علت نبودوعدم استفاده ازکود ) رامانع اصلی کاهش تولید می دانست ولی تحقیقات حاضرخصوصیات فیزیکی وبیولوژیکی خاک راموانع اصلی درتولیدحداکثرمحصول درخاکهای فرسایش یافته می داند . ˜˜ بر اساس سه پارامترظرفیت آب قابل استفاده ( ارتباط بین آب وهوا ) ، وزن مخصوص ظاهری ( وضعیت تراکم خاک ) واسید یته ( پتانسیل حاصلخیزی خاک ) ،مدل نهایی توان تولیدی که هم اکنون درآمریکا وسایرکشورها ترویج یافته معرفی شدهاست
نویسندگان
حمید ملاحسینی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین
محسن سیلسپور
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :