اندازه گیری سزیوم – 137 مرجع در نواحی غربی ایران
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,606
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_586
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
سزیوم – 137 از جمله مواد پرتوزایی است که در طبیعت وجود ندا رد و از طریق آزمایش های هسته ای که در دهه های 1960-70 میلادی انجام گرفته پس از واردشدن به جوفوقانی همراه با بارندگیها به سطح زمین رسیده و جذب رسها و ذرات ریز خاک شده است . بیشتر جابجایی آنها همراه بانقل و انتقال ذرات خاک تنها هنگام فرسایش و جابجایی خاک صورت می پذیرد . بنابر این، با سنجش اندازة این مواد در خاک امکان بررسی فرایند فرسایش و رسوبگذاری فراهم می شود . از آنجا که دست یابی به نقاط شاهد برای تعیین سزیوم مرجع کاری دشوار است، با بدست آوردن رابطه بین سزیوم – 137 با بارندگی برای مناطقی که اندازة بارندگی آنها مشخص است، می توان سزیوم - 137 مرجع را محاسبه و مقدار هدر رفت خاک را برآوردکرد . نیمرخ خاک در مجاو ر ت ایستگاه های هواشتاسی موردنظر حفر و نمونه های خاک لایه به لایه برداشت شدند . نمونه های خاک کوچک تر از 2 میلی متر قطرجداسازی و با دستگاه سنجشگر ژرمانیوم سزیوم - 137 آنها اندازه گیری شد . بیشترین اندازة سزیوم 137- مشاهده شده در ایستگاه هواشناسی مریوان به دست آمده است که 2895 بکرل بر متر مربع می باشد
نویسندگان
حسین خالدیان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :