بررسی عوامل مؤثر بر آبگریزی و آبپذیری در برخی از خاکهای همدان
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,595
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_547
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
خاکها معمولاً آب جذب میکنند که به دلیل اثرات متقابل نیروهای دگردوستی و همدوستی بین ذرات خاک و آب میباشد . این گونه خاکها، خاکهای آبدوست 1 نامیده میشوند . ولی برخی از خاکها به آب اجازه نفوذ نداده و آب به شکل قطرات کروی روی سطح آنها قرار میگیرد . این خاکها، خاکهای آبگریز 2 نامیده میشوند ( لتی، ).1969 خاکهای آبگریز معمولاً فرسایشپذیر و غیرحاصلخیز بوده که علت آن گنجایش نگهداری آب اندک آنها است . وجود ترکیبات آبگریز روی سطح ذرات خاک، ترشحات گیاهان زنده و ریزجانداران یا بقایای آنها، ضایعات کارخانهها و مواد حاصل از آتش سوزی جنگلها منجر به آبگریزی خاک میشوند ( دوئر و همکاران، ).2000 از عوامل مؤثر بر آب - گریزی، مقدار آب بحرانی 3 خاک است بطوری که در رطوبتهای کمتر از آن، خاک آبگریز میشود ( دکر و ریتسما، 1996 ؛ بچمن و همکاران، ).2003 به همین سبب پدیده خشک و مرطوب شدن فصلی به تشدید آبگریزی خاک کمک میکند . هدف از این پژوهش، بررسی آبگریزی و آبپذیری برخی از خاکهای همدان با استفاده از روش جذب ذاتی ) 4 لتی، (1969 میباشد .
نویسندگان
پروین اعلامنش
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی س
محمدرضا مصدقی
استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
علی اکبر محبوبی
دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :