بررسی اثرهمزیستی سینوریزوبیومهای خاک شور و شیرین بر برخی ویژگیهای دو رقم تجاری رهنانی و قره گیاهچه یونجه (Medicago sativa)
محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 564
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPAS01_267
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
این مطالعه با هدف بررسی اثر همزیستی سینوریزوبیومهای موجود در خاکهای شور و شیرین بر میزان کلروفیل، اسید آمینه پرولین و وزن خشک ریشهچه گیاهچه دو رقم تجاری رهنانی و قره یونجه(Medicago sativaبصورت آزمایش کاملاً تصادفی در طرح فاکتوریل با سه تکرار در تابستان 87 در آزمایشگاه زیستشناسی دانشگاه پیام نور شاهینشهر اصفهان انجام شد. پس از جداسازی سینوریزوبیومها و انتقال به محیط کشت جامدYMAتعداد باکتریها از طریق ثابت شدنمقدار جذب اسپکتوفتومتری در طول موج nm420 نانومتر ثابت و مشخص شد. باکتریها سپس به گیاهچههای دو رقم رهنانی و قره کشت شده در قیفهای لئوناردو تغذیه شده با محلول غذایی جانسون تلقیح شد و به مدت 50 روز پرورش داده شد. سپس گیاهچه برداشت و میزان کلروفیل، اسید آمینه پرولین و وزن خشک ریشهچه آن اندازهگیری شد. نتایج نشان داد میزان کلروفیل و وزن خشک ریشهچه بطور معنیداری دررقم رهنانی تلقیح شده با سینوریزوبیوم خاک شیرین بیشتر از شور و بیشتر از رقم قره است. همچنین میزان پرولین در رقم رهنانی بالاتر و در رقم رهنانی تیمار با سینوریزوبیوم خاک شور بطور معنیداری بالاتر است. به نظر میرسد در کنار اهمیت نوع باکتری، عامل تعیین کننده در این همزیستی، نوع رقم گیاه همزیست با باکتری است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین مظاهری کوهانستانی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه لرستان
بهروز صالحی
مربیگروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نورشاهینشهر اصفهان
زهره مظاهری کوهانستانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :