اثر شوری بر نیاز گوگردی کلزا
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,670
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_465
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
مقاوم بودن این گیاه در برابر شوری از یک سو و وجود محدودیت شوری در سطح وسیعی از اراضی کشور از دیگر سو کشت این گیاه در شرایط مذکور را مطرح ساخته است . از طرف دیگر کلزا یکی از گیاهان نیازمند به گوگرد می باشد چرا که در ترکیبات روغن گوگرد نقش مهمی ایفا می نماید . Badiger و همکاران (1985) ذکر کرده اند که مصرف گوگرد باعث افزایش عملکرد شده ولی تأثیری بر مقادیر آمینواسیدها نظیر سیستئین و متیونین نداشته است . Singh و (1986) Sahu بیان نمودند که مصرف گوگرد با عث افزایش مقدار روغن و کیفیت آن در گیاهان کلزا، سویا و
آفتابگردان شده و محلول پاشی این عنصر نیز علائم کلروز را در این گیاهان برطرف نمود . آسیمیلاسیون نیتروژن (N) و گوگرد (S) در گیاهان ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و عنصر نیتروژن یک تأثیر قوی روی آسیمیلاسیون گوگرد و بالعکس دارد . وقتی که گوگرد در حدکفایت در گیاه باشد و سولفات و دیگر ترکیبات غیر پروتئینه در بافت گیاهی ذخیره می شود، نتیجتاً نسبت (N / S (t کوچکتر از نسبت (N/S ) p می شود ( فیض اله زاده اردبیلی ).1383 هنگام کمبود گوگرد، ترکیبات غیرپروتئینه نیتروژن در بافتها تجمع کرده و نسبت ) N/S) t به نسبت ) N/S ) p بزرگتر
می شود . شواهد نشان می دهد که نسبت ) N/S ) p در بافتهای گیاهی نسبتاً ثابت است . این نسبت در تمامی واریته های دانه های روغنی 11/5 گزارش شده است ) Zhao و همکاران ).1997 به دلیل اهمیت گوگرد در تغذیه متوازن گیاه کلزا و اطلاع از وضعیت جذب آن در شرایط شور این تحقیق انجام شد .
نویسندگان
محمدحسین داودی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
حامد رضایی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
سعید سعادت
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :