بهینه سازی شفاف سازی غشایی مخلوط آب سبزیجات با توجه به کارایی غشاء و کیفیت عصاره

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 644

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_488

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

هدف از این پژوهش با توجه خواص و نیاز به مصرف روزانه ی آب سبزیجات و کمبود این محصول در بازار کشور، فرآوری نوشیدنی آب سبزیجات با بهره گیری از تکنولوژی غشایی فراپالایش است، که روشی جدید در مقایسه با تکنیکهای قدیمی درصنایع غذایی میباشد. فرآیند فراپالایش مخلوط آب سبزیجات (شامل کرفس، کاهو و اسفناج به ترتیب با درصدهای 50,30 , 20 با توجه به بازده آبدهی)، با استفاده از غشاء با پیکربندی لوله ای با قابلیت عبور مولکولی KDa 100 و از جنسPVDF انجامشد. اثر فاکتورهای عملیاتی اختلاف فشار در عرض غشاء TMP) 1/5,2,2/5 بار و دماهای 20,25,30 بر شاخص های کیفی مخلوط آب سبزیجات و خواص عملکردی غشاء مورد بررسی قرار گرفت. خواص کیفی بررسی شد ه جهت تعیین شرایط بهینه ی فیلتراسیون، شفافیت و اندیس قهوه ای شدن بود، که قبل و بعد از فرآیند در تیمارهای مختلف فراپالایش بررسی شد. خواص عملکردی هم شار تراوه و مقاومت کل بود. شرایط بهینه از روش سطح پاسخRSM) و با استفاده از نرمافزارDesign-Expert 8.در قالب طرح مرکب مرکزی به دست آمد. تیمارها در سیزده راه اندازی، شامل پنج تکرار در نقاط میانی انجام شد و نتایج به دست آمده با استفاده از روش آنالیز واریانسANOVA)در سطح احتمال(p<0/05 بررسی شد و شرایط بهینه ی عملیات در حداکثر مطلوبیت بیان شد. شفافیت عصارهی حاصل بعد از پالایش مقدار چشمگیری افزایش یافت، که در تیمارها با دمای کمتر میزان شفافیت بیشتر بود و اثر فشار بیمعنی میباشد. شفافسازی غشایی سبب بهبود رنگ و کاهش رنگدانه های قهوه ای رنگ میگردد، که در تیمارها با دمای بالاتر رنگدانه های قهوه ای رنگ بیشتر است و در فشار بالاتر به علت افزایش ضخامت لایه ی گرفتگی بر سطح غشاء، میزان عبور رنگدانه های قهوه ای کمتر میشود پس اندیس قهوه ای شدن کاهش مییابد. از لحاظ شاخص های کارایی غشاء افزایش دما سبب افزایش شار و کاهش مقاومت گرفتگی میشود. نقطه ی بهینه بامطلوبیت 90 % دمای 20oC و فشار 2/17 بار بود.

نویسندگان

سعیده عزت زادگان جهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی کاشانی نژاد

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امان محمد ضیائی فر

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرسی، د.، اشورست، ف.، الهامی راد، ا. (1381). فرآوری میوه ...
  • استافورد، ج.، بلای، غ، و قذادی، ف. (1387). ارزش غذایی ...
  • Bottino, A., Capanpelli, G T urchini, A., Della Valle, D, ...
  • Onskizogu, P., Bahceci, K., &amp; Acar, M. (2010). Clarification and ...
  • Laoko, A., Li, Zh, To ngdhitpakdee, S., Chantadum, S, &amp; ...
  • Rai, P ., Majumdar, G.C, Gupta, S, &amp; De, S. ...
  • Vaillant, F., Cisse, M., Chaverri, M., Perez, A., Viquez, F., ...
  • Misaeed ghazi, H., Em am-Djomeh, Z., Mousavi, M., Aroujalian, A., ...
  • Cassno, A., Donato, L., &amp; Drioli, E. (2007). Ultrafitration of ...
  • Cassno, A, Conid, C., &amp; Drio li, E. (201 1). ...
  • نمایش کامل مراجع