استفاده از عصاره رزماری جهت کاهش میزان مصرف نیتریت درتولید فرآورده های گوشتی حرارت دیده

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 990

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_461

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

یکی از مشکلات موجود بر سر راه استفاده از فراورده های گوشتی، ترکیباتی است که به عنوان نگهدارنده دراین محصولات مورداستفاده قرار می گیرد. ترکیبی که در حال حاضر به عنوان نگهدارنده اصلی در این محصولات مطرح می باشد نیتریت است. اینترکیب با وجود کمک به ایجاد رنگ و طعم در محصول، کاهش بار میکروبی و افزایش زمان ماندگاری در اثر واکنش با آمینها تولید ترکیب سرطانزای نیتروزآمین می نماید. از زمانی که ثابت شد کاربرد مقدار زیاد نیترات و نیتریت در فرآورده های گوشتیایجاد مسمومیت می کند ، کوشش محافل بر این بوده است که مواد دیگری جایگزین نیترات و نیتریت شود . در حال حاضرتحقیقات فراوانی به منظور بررسی تأثیر ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین نیتریت در این محصولات انجام گرفته است. اکلیل کوهی یا رزماری با نام علمی Rosemarinus officinalis گیاهی است ، که در منابع علمی معتبر از برگها و اسانس آن به عنوان دارو یاد شده و خواص درمانی آن مورد تاکید فراوان قرار گرفته است .مواد موثره این گیاه ،ضد باکتری و ضد قارچ بوده واز خاصیت آنتی اکسیدانی قوی برخوردار است.از مهم ترین ترکیبات آنتی اکسیدانی آن می توان به کارنوزیک اسید وکارنوزول اشاره کرد.از این خصوصیات می توان برای جایگزینی بخشی از نیتریت در فرآورده های گوشتی حرارت دیده استفاده نمود.کاربرد عصاره این گیاه در فرآورده های گوشتی پخته شده ودر پاته ها مورد بررسی قرار گرفته وملاحظه شده که استفاده ازعصاره رزماری در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با نمونه شاهد حاوی 100 % نیتریت سدیم تاثیری روی رنگ وخصوصیات اکسیداسیون لیپید در نسبت 80 میلی گرم بر کیلوگرم نخواهد داشت. با توجه به مشکلات عدیده ایی که کاربرد نیتریت در شکل گیری سرطان در نتیجه تشکیل نیتروزآمین ایجاد می کند و همچنین به دلیل بالا بودن مصرف انواع فرآورده های گوشتی در سبد خانوارمردم و هم به سبب مناسب بودن قیمت وهم به دلیل تغییر فرهنگ غذایی جامعه پیشنهاد مصرف عصاره رزماری برای کاهش کاربرد نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی حرارت دیده بی شک در جهت ارتقا سلامت جامعه کمک کننده خواهد بود

کلیدواژه ها:

نگهدارنده طبیعی ، عصاره رزماری ، فراورده های گوشتی حرارت دیده

نویسندگان

الهام احسان دوست

مهندسی علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون،باشگاه پژوهشگران جوان،کازرون، ایران

محمدحسین مرحمتی زاده

استادیار و عضو هیئت علمی گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی کازرون،ایران

فروغ السادات طبیب لقمانی

دانشجو کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد،باشگاه پژوهشگران جوان،شهرکرد،ایران

فهیمه فرهادیان

دانشجو کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد،باشگاه پژوهشگران جوان،شهرکرد،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahn, J., Grin, I. U., & Mustapha, A. (2007). Effects ...
  • Aroma, O. I., Halliwell, B., Aeschbach, R., & Loliger, J. ...
  • Estevez, M., Ramirez, R., Ventanas, S, & Cava, R. (2007). ...
  • Honikel, K. (2008).The use and control of nitrat e and ...
  • Hernan dez -Hernandez, E., P _ nce-Alquicira, E., Jaramillo -Flores, ...
  • نمایش کامل مراجع