بررسی سطوح مختلف شوری آب آبیاری برعملکرد دانه و کاه و کلش دربرنج رقم هاشمی
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 522
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_426
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
شوری یکی از انواع تن شها م یباشد که م یتواند کشت برنج را در اقلی مهای مختلف مورد تهدید جدی قرار دهد . بدنبال افزایش جمعیت ، رقابت برای استفاده از آب شیرین در بخش های مختلف رو به گسترش است و انتظار م ی رود که اینپدیده ادامه یافته و درکشورهای کمتر توسعه یافته و دارای اقلیم خشک که هم اکنون سرعت رشد جمعیت بالایی داشته و به مشکلات زیست محیطی جدی دچار هستند، شدیدتر شود به همین دلیل در بخش کشاورزی آبیاری با آبهای داراینمک از قبیل آب زیرزمینی ، آب زهکشی و پسابها افزایش م ییابد. نتایج بررسی های انجام شده نشان م یدهد درجه آسیب حاصل از نمک به غلظت آنpH درجه حرارت، رطوبت هوا، تابش نور خورشید، عمق آب آبیاری، مدت زمان در معرض شوری قرارگرفتن و مرحله رشد گیاه وابسته است. سدیم و کلر معمولاً متداولترین یونها در خاک یا آب شورهستند و با ایجاد اثرات زیان آوری که به سمیتهای ویژه یونها مربوط م یشود موجب کاهش عملکرد برنج م ی شوند. درج ه ای از رشدکه توسط شوری کاهش م ییابد، شدیداً با نوع و تا حد کمتری با واریته گیاه تفاوت م یکند. به منظور بررسی سطوحمختلف شوری آ بآبیاری برعملکرد دانه و کاه وکلش برنج رقم هاشمی آزمایشی در سال زراعی 1387 بصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور انجام شد. برای تهیه شوری های مختلف از نمک NaClاستفاده شد. نتایج نشان داد عملکرد دانه و کاه وکلش به شدت تحت تاثیر شوری آب آبیاری قرار م ی گیرند و با افزایش شوری مقدار عملکرد دانه و کاه و کلش بطور معنی داری کاهش یافت و بیشترین مقدار عملکرد در تیمارS0 مشاهده گردید.
نویسندگان
مریم محیطی
کارشناس ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
محمدمعز اردلان
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
سمانه بهادری نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
حسن شکری واحد
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :