بررسی برنامه IPM کنه های تارتن Acari:Tetranychidae) Tetranychus urticae بابکارگیری تریپس شکارگر (Thysanoptera:Thripidea)Scolothrips longicorni و صابون حشره کش پالیزین تحت شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 921

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_371

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

ازآنجائیکه محصولاتی که به روش کنترل بیولوژیک بدست می آیند کاملا سالم و عاری از هر گونه سم و مواد شیمیایی هستند.لذا اجرای مدیریت تلفیقی تولید و حفاظت محصول به عنوان روش علمی در کشاورزی باید به اجرا در آید و تمامی عملیاتکشاورزی باید بر اساس همین روش صورت پذیرد.یکی از مهمترین عوامل خسارت زای گیاهان زراعی بویژه در مزارع صیفی جات و گلخانه ها، کنه های تارتن دو نقطه ای می باشد.که متاسفانه سمپاشی های بی رویه،باعث مقاوم شدن کنه های تارتن به اکثرکنه کش ها و حشره کش ها، از بین رفتن دشمنان طبیعی و آلودگی محیط زیست گردیده است. بدین منظور جهت بررسی سمیت نسبی سم بیولوژیک پالیزین (با 4غلظت 1 و1/5و2و2/5 در هزار) بر روی کنه تارتن دو نقطه ای و تریپس شکارگر آن بر روی گیاه زراعی لوبیا ، تحت شرایط آزمایشگاهی در ایستگاه تحقیقاتی پردیس شیراز در تابستان سال 1388 به اجرا درآمد.این پژوهشدر شرایط دمایی 1±25 درجه سانتی گراد و 5±65 % رطوبت نسبی و16L: 8D با 6 تکرار بصورت طرح کامل تصادفی صورت گرفت .نتایج حاصل از تعیینLC50 پالیزین نشان داد که استفاده همزمان از سم پالیزین با غلظت 2در هزار و تریپس شکارگرScolothrips longicorniبه طور معناداری باعث افزایش مرگ و میر کنه تارتن دو نقطه ای می شود.

کلیدواژه ها:

پالیزین ، کنه تارتن دو نقطه ای ، تریپس شکارگر Scolothrips longicorni/کنترل بیولوژیک

نویسندگان

عاطفه دیدار

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

مهدی غیبی

استادیاربخش حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

شهرام حسامی

استادیاربخش حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Anonymous, 2005.Statistic Data of Agriculture. Ministry of Jihade -e-Agriculture. Tehran, ...
  • -Charles, J.G., Collyer, E., White, V., 1985.Integrated control of T ...
  • -Chazeau, J., 1985. Predaceous insects. In: Helle, W., Sabelis, M.W. ...
  • -Jamali, M. A. 2000.Biology and population dynamics of Zetzellia mali(Acari ...
  • -Osborn, L.S. &Petitt, F.L. 1985. Insecticidal Soap and the predatory ...
  • نمایش کامل مراجع