بهینه سازی روش استخراج DNA ژنومی در گیاه سس Cuscuta sp
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,002
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_327
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
امروزه از نشانگرهای مولکولی در سطح وسیعی استفاده م یشود. این تکنیک ها عمدتاً برای نقش هیابی ژنی، تشخیص ژنوتیپ های مطلوب، مطالعات تکوینی و فیلوژنتیک در گیاهان بکار برده م یشوند. در این راستا جداسازیDNAاز تعدادزیادی نمونه در مدت زمان کوتاه می تواند کاربرد داشته باشد، بنابراین در قدم اول نیاز به استفاده از یک روش استخراجDNA که ساده، سریع و مقرون به صرفه باشد احساس م یشود [ 1]. در این تحقیق برای اولین بار در ایران، روشی ساده وکارا برای استخراجDNAی گیاه سس با کمیت و کیفیت بالا معرفی شده است. برای استخراجDNAاز 3 روش مختلف دلاپورتا، لودهی وCTAB تغییریافته از ساق ههای جوان استفاده گردید. کمیت و کیفیتDNA هایی که با این روش هااستخراج شدند با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری و ژل آگاروز 0/7%مورد بررسی قرار گرفتند که فاقد اسمیر وشکستگ یهایDNAبودند. در نهایت با توجه به نتایج حاصل، روش تغییریافتهCTABجهت استخراجDNAبا خلوص بالا از ساق ههای جوان علف هرز سس معرفی گردید
کلیدواژه ها:
استخراج DNA / گیاه سس ، واکنش زنجیر هایی پلیمراز
نویسندگان
امین صادقی علیکلایه
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه زابل
براتعلی سیاه سر
استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشگاه زابل
سیدکمال کاظمی تبار
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
روجا قلی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی دانشگاه پیام نور ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :